Eski vekil Aksoy tutuklandı

Halil Aksoy

Halil Aksoy

  • HDP Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy, hakkında kesinleşen hapis cezası bulunması nedeniyle tutuklandı.

Halil Aksoy (77) önceki sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Aksoy’un tutuklanmasını sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu. Bakırhan paylaşımında “Önceki dönem Ağrı milletvekilimiz Halil Aksoy, dün sabah kesinleşmiş cezası nedeniyle tutuklanarak, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Çeteler ve katilleri hukuku bükerek kollayanlar, siyasetçilere ve muhaliflere ise düşman hukukuyla yaklaşmaktadır. Bu adaletsiz ve çürümüş düzeni değiştireceğimize söz veriyoruz. 77 yaşında ve ağır sağlık sorunları olan Aksoy, cezası ertelenerek bir an önce tahliye edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Aksoy’un “Örgüt üyeliği“ iddiasıyla yargılandığı bir davada mahkemenin hakkında açıkladığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine tutuklandığı ve Metris R Tipi Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Halil Aksoy kimdir?

Ağrı’da 1948’de doğdu. Öğretmen okulunu mezunu; 1977’de öğretmenliğe başladı. Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD) üye ve yöneticiliği yaptı. 2011’de BDP'den Ağrı Milletvekili seçildi. HEP-DEP-DEHAP-HADEP-DTP-BDP kurucu üye, bölge sorumluluğu, eğitim komisyon üyeliği ve PM'de yer aldı. Aksoy, 13 yıl cezaevinde kaldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.