Etiyopya’da Türk SİHA'larıyla saldırı

Dünya Haberleri —

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan TB-2'yi imzalarken

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan TB-2'yi imzalarken

  • Etiyopya'da silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlenen saldırıda 8 sivil hayatını kaybetti. STKlar Türk SİHAlara dikkat çekti. 

Etiyopya merkezli Addis Standard'ın haberine göre, ülkenin Oromiya eyaletinin Kombolcha bölgesinde sivillere yönelik SİHA saldırısı düzenlendi. SİHA ile bir kilisenin hedef alınması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 3 kişi, Kombolcha Şehir Hastanesine kaldırıldı.
Saldırıyı kınayan Etiyopya'daki sivil toplum kuruluşları, saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu. Addis Ababa hükümeti saldırıya dair henüz açıklama yapmazken 25 Ocak 2022’de Türk SIHAları ile yine aynı biçimde sivilleri hedef almıştı. Sivil Toplum Kuruluşları sivillerin öldürülmesinde yine Türk yapımı silahlara dikkat çekti.  
Etiyopya’daki 2022 saldırısı Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ulusal gurur kaynağı” dediği sırada sivillere saldırmış 58 kişiyi katletmişti. Türk devleti Etiyopya’ya TB-2 model Bayraktar SİHAları tedarik ediyor. 

Etiyopya'da Oromiya sorunu devam ediyor
Etiyopya'nın en kalabalık etnik grubu olan Oromoların kendi kaderini tayin hakkını savunan Oromo Kurtuluş Ordusu (OLA) ile Addis Ababa hükümeti arasındaki gerginlik, barış görüşmelerine rağmen devam ediyor. Hükümet ile isyancı OLA arasında başlayan barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi.
110 milyonu aşan nüfusuyla Etiyopya'nın Oromiya bölgesinde, Amharalar ile Oromiyalar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. ADDİS ABABA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.