Evsizden öğrencisine hepsi depremzedelerle

Toplum/Yaşam Haberleri —

Mig-Zentrum Deprem Dayanışma Komitesi

Mig-Zentrum Deprem Dayanışma Komitesi

  • Tren istasyonunda kalan evsiz dahi cebindeki parayı depremzedeler için bağışladı. Bir çocuk cebindeki 50 centi verdi. Öğrencilerden harçlıklarına el sürmeden bize verenler oldu. Birbirimize sahip çıkarak bu acıları azaltabiliriz.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Almanya’da birçok kurum depremzedelerle dayanışma için kampanya yürütüyor. Hamburg’da sosyal ve kültürel alanlarda yürüttüğü çalışmalarıyla bilinen Mig-Zentrum da bunlardan biri. Çalışmalar için 70 kişi seferber olduğu çalışmalarda şimdiye kadar depremzedeler için 50 bin Euro toplandı.

“İnsanlara dokunalım” fikriyle ile depremzedelerle dayanışma için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Haşim Nurhak, “Mig-Zentrum’da Deprem Dayanışma Komitesi kurduk. Semt semt, dükkan dükkan, kapı kapı dolaşarak herkese ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

50 bin Euro topladılar

Yaşanan insanlık dramını anlatmak için bilgilendirme standları da açtıklarını söyleyen Nurhak, topladıkları maddi desteği depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi. Kentte yaşayan birçok Rojavalının da sınır kapıları kapalı olduğu için yardımlarını Mig-Zentrum üzerinden ulaştırdığını söyleyen Nurhak, “Şimdiye kadar 50 bin Euro toparladık. Yardımı, Emek ve Özgürlük Bloğu bileşenleri arasında yer alan Türkiye ve Rojava’da bulunan Sosyalist Meclisler Federasyonu’na bağlı kriz masalarına gönderdik” diyerek, kollektif bir çalışma ile desteklenen büyük bir dayanışma ruhu olduğunu vurguladı.

 

Meryem Keskin

 

Kadınlar aktif çalışıyor

Komite içinde yer alan Meryem Keskin depremzedelerin yarasına bir nebzede olsa derman olmak için çalışmalarda gönüllü olarak yer aldığını belirterek “70 kişilik bir grup oluşturduk, 30 kadın aktif çalışıyor. Kentin değişik kentlerinde yemek standları açtık. Hafta sonlarıda kapı kapı dolaşıyoruz. İnsanlar sadece yardımda bulunmuyor. Urfalıdan Düzcelisine kadınlar gelip çalışmalarda yer alıyor. Toplumda çok büyük bir ilgi var. Herkes bir şekilde kendi emeğini ortaya koyarak bir şeyler yapmak istiyor” dedi.

 

Şafak Pazarcıklı

 

Acımızı dayanışmaya çevirelim

Şafak Pazarcıklı ise “Evde oturup televizyon izlemek yerine vicdanımın sesine kulak verdim. Yaşanan deprem bizi can evimizden vurdu. Devletin ne kadar aciz oldugunu gördük. Bölgede yaşayan insanlar öncelikli olarak bu insanlara yardım elini uzattı. Yapılan yardımların bir süreklilik kazanması gerekiyor. Acımızı dayanışma ve kolektif bir ruha büründürmek gerekiyor. Gün mazlum ve mağdur insanlarla dayanışma günüdür” mesajı veridi.

 

Yunus Emre

 

Devletin çivisi çıkmış

Yardım çalışmalarında yer alan 70 yaşındaki Yunus Emre de kapı kapı dolaşarak çalışmaya destek veriyor. Emre, “Devletin çivisi çıkmış. Zamanında müdahale edilmediği için birçok insan soğuktan, açlıktan ve kimsesizlikten öldü” dedi.

Evsiz de cebindeki parasını verdi

Devrim Renas ise “Tren istasyonunda kalan evsiz dahi cebindeki parayı depremzedeler için bağışladı. Bir çocuk cebindeki 50 centi verdi. Öğrencilerden harçlıklarına el sürmeden bize verenler oldu. Birbirimize sahip çıkarak bu acıları azaltabiliriz” dedi.

25 Mart’ta konser

Renas, 25 Mart’ta Barış Atay ve Grup Mengene’nin sahne alacağı bir dayanışma konseri düzenleyeceklerinin duyurusunu da yaparak, “HDP Milletvekili  Dilşad Canbaz Kaya da konuşmacı olarak yer alacak. Depremzedelerle dayanışmak isteyen herkesi buraya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.