Eylemciler tekli hücrelerde

  • Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecridi protesto amacıyla açlık grevine başlayan tutsaklar, tek kişilik hücrelere konuluyor. 

 

Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mesut Pehlivan (31) 2 Haziran günü annesi Garip Pehlivan ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Garip Pehlivan, oğlunun şu bilgileri aktardığını söyledi: ”Yarın üç arkadaşla birlikte açlık grevi eylemine dahil olacağız. Eyleme dahil olmamız nedeniyle cezaevi idaresi, ‘eylem boyunca sizi hücrede tutacağız’ dedi. Daha önce greve giren arkadaşlarımız da hücreye konulmuştu ve gerekli besin ihtiyaçları karşılanmamıştı. Kantinden ihtiyaçlarını almalarına izin verilmedi. Haftalık telefon görüşmesine çıktığımızda başımızı önümüze eğmemizi istiyorlar. Bunlar 12 Eylül döneminin politikalarıdır. Gönderilen mektuplar bize verilmediği gibi, bizim yolladığımız mektuplar da gönderilmiyor. Adalet Bakanlığı’na göndermek istediğimiz dilekçeler ise cezaevi idaresi tarafından yırtılıp atılıyor ve yeniden yazmamızı istiyorlar.”

 Aynı cezaevinde kalan İbrahim Ateş de 25 Mayıs’ta ağabeyi Abdulgaffur Ateş ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde açlık grevine girdikleri için hücreye konulduğunu aktarmıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.