Êzîdî genç kadınlar: Kongremiz bir cevaptır

Kadın Haberleri —

1. Êzîdî Genç Kadın Kongresi

1. Êzîdî Genç Kadın Kongresi

  • 1. Êzîdî Genç Kadınlar Kongresi başladı. “Zilanların ve Berivanların Çizgisinde Örgütlenelim İhaneti Yenelim, Şengal’in Özgürlüğünü Kalıcılaştıralım’ şiarıyla gerçekleştirilen kongreye 120 delege katıldı.

Êzîdî genç kadınlar, ilk fedai eylemini gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın (Zilan) şehadet yıldönümünde Şengal Halk Meclisi merkezinde 1. Êzîdî Genç Kadınlar Kongresi’ne başladı.

“Zilanların ve Berivanların Çizgisinde Örgütlenelim İhaneti Yenelim, Şengal’in Özgürlüğünü Kalıcılaştıralım’ şiarıyla gerçekleştirilen kongreye 120 delege katıldı.

 

Kongre, düşmana cevaptır

Saygı duruşuyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Şengal Gençlik Birliği Sözcüsü Sara Botan yaptı. Botan konuşmasında fermanda katledilen kadınları hatırlattı ve “Bu kongre, düşmana en büyük cevaptır” dedi. Sara Botan devamla: “Bizler annelerimize söz veriyoruz, DAİŞ çetelerinin elinde olan kadınları kurtaracağız. Şehitlere bağlı kalacak ve onların izinde yürüyeceğiz” dedi.

Örgütlenerek cevap veriyoruz

TAJÊ adına konuşan Suham Şengali ise şunları söyledi: “Êzidi kadınların kendilerini örgütlemesi böylesi bir süreçte oldukça önemlidir. Ülkemizde kadınlara yönelik çok acımasız saldırılar yaşanıyor. Bu nedenle de örgütlenerek saldırılara en büyük cevap veriliyor. Bu kongre, Özerk Şengal’i ve Êzîdî kadınları güçlendirecektir.”

Kimse kendimizi neden savunduğumuzu soramaz

YJŞ komutanlarından Viyan Hebabi ise, “Bu kongre, Önder Apo ve şehitlerin emeğinin bir sonucudur. Toplumumuz içerisinde onlarca kadın öncü çıktı ve bir çoğu da şehit düştü” dedi.  Tüm genç kadınları saldırılara karşı örgütlü ve tavır sahibi olmaya çağıran Viyan Hebabi şunları kaydetti: “Bizim kendimizi savunma hakkımız var, kimse bize kendimizi neden savunduğumuzu soramaz. Bu topraklarda savaşan ve bedel ödeyenler bizleriz” diye konuştu. Genç kadınları toplumun geleceğidir. Gençler güçlü örgütlenirse toplumun geleceği de garanti altına alınır.”

Konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın perspektifleri okundu. Kongre sürüyor.

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.