Faşizme korku saldı

  •  Kürdistan halkı ve dostlarının, Newroz'da ‘Şimdi kazanma zamanı’ şiarıyla ayağa kalkıp 'Çöktürme Planı'nı hazırlayanları çöktürdüğünü belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Newroz karşısında faşizmin dizleri titredi; kendi sonunu gördü" dedi. 
  •  Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şunun altını çizdi: "Newroz, tüm zalim ve baskıcı güçlere korku salarken, Kürt halkına, dostlarına ve demokrasi güçlerine büyük bir moral verdi. Bu halkın duruşu ve direnişi, ölüyü bile diriltecek bir enerji ortaya çıkardı."
  •  Bu Newroz'un, AKP-MHP faşizmine karşı tarihi bir demokrasi ve özgürlük hamlesi olduğunu vurgulayan Eşbaşkanlık, 'Halkların demokrasi kongresi' olarak mücadele programını, hedeflerini ve eylem çizgisini belirlediğinin altını çizdi. 

Newroz’daki bu güçlü ayağa kalkış, ortak mücadele duruşu ve ruhunun, 'Demokratik Türkiye, Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratmanın uzak olmadığının müjdesi olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, sadece Kürdistan ve Türkiye’de değil, Ortadoğu’da da siyasi gelişmelerin yönünün nasıl olacağının ortaya konulduğunu vurguladı. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bu yılki görkemli Newroz kutlamalarıyla ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı; alanları doldurarak Ortadoğu gericiliğinin merkezi AKP-MHP faşizmine, tüm demokrasi ve özgürlük düşmanı güçlere tarihi bir ders veren Kürdistan halkı ve dostlarını kutladı. 

49 yıllık mücadele taçlandırılıyor

Kürt halkına, Ortadoğu halklarına ve insanlığa büyük hizmetler yapan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı özgürleştirmek için meydanları dolduran halkın, gerillaya bağlılık ve güvenini de bir daha haykırdığını belirten Eşbaşkanlık, "Böylece hem 49 yıl önce Kürt halkını özgürleştirmek için tarihi bir adım atan Önderliğin emeklerine değer veriliyor; Kürt halkının 49 yıllık mücadelesi taçlandırılmış oluyor" dedi. Bu Newroz'da 49 yıllık mücadeleyle nasıl bir halk gerçekliği yaratıldığının da gözler önüne serildiğini vurgulayan Eşbaşkanlık, PKK’nin ve Kürt halkının, 50. yılda daha büyük bir mücadele yürüteceğini de ilan ettiğini söyledi. 

Kürtler yeni değerlerle kendini güçlendirdi

Her Newroz'un, Kürt halkının yeni değerlerle kendini yeniden yaratmasının Newroz’u olduğunu hatırlatan Eşbaşkanlık, Kürt halkının mücadelesinin Newroz’u; Newroz'un da Kürt halkının mücadelesini geliştirip güçlendirdiğinin altın çizdi. Böylece Kürt halkının yenilmez Newroz halkı/serhildan halkı haline geldiğini kaydeden Eşbaşkanlık, bu Newroz’da da Kürt halkının yeni değerlerle kendini güçlendirip yeniden yarattığını belirterek, "Kadınlar ve gençler en önde yürüyerek Newrozları demokratik devrimin, sosyal devrimin, kültürel devrimin ve ulusal devrimin derinleşmesini ve kapsamlılaşmasını sağlamışlardır. Tüm saldırılara rağmen Kürt halkı direniyorsa gerçekleştirdiği bu devrimlerin güçlü gerçekleşmesinin sonucudur" dedi. 

Faşizmin dizleri titriyor

AKP-MHP faşizminin 5 Nisan 2015’te Öcalan üzerinde ağırlaştırdığı tecritle 7 yıldır Kürt halkına ve demokrasi güçlerine ağır bir saldırı sürdürdüğünü kaydeden Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Böylece Kürt halkını ve demokrasi güçlerini ezerek Türkiye’de faşist diktatörlüğü kurumsallaştırıp Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi hedefledi. Bu amaçla 2014'te 'Çöktürme Planı' hazırlayıp Kürt halkı ve demokrasi güçleri üzerinde Türkiye tarihinin en ağır baskı politikalarını uyguladı. Kürt halkı, dostları ve demokrasi güçleri, bu Newroz'da ‘Şimdi kazanma zamanı’ şiarıyla ayağa kalkıp 'Çöktürme Planı'nı hazırlayanları çöktürdü. 2022 Newroz’u karşısında faşizmin dizleri titredi; Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin mücadelesinde kendi sonunu gördü.

Gelecek birlikte belirlenecek

Bu Newroz, Kürt halkıyla demokrasi güçlerinin ortak mücadelesinin de güçlendiğini ortaya koydu. Newroz’daki bu güçlü ayağa kalkış, ortak mücadele duruşu ve ruhu, 'Demokratik Türkiye, Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratmanın uzak olmadığının müjdesiydi. Türkiye’nin geleceğini, Kürt halkı ile demokrasi güçlerinin ittifakının belirleyeceği bir daha görüldü.

Tarihi bir hamle başlattı

Bu Newroz, Ortadoğu gericiliğini ve zulmünü ayakta tutan AKP-MHP faşizmine başkaldıran tarihi bir demokrasi ve özgürlük hamlesiydi. Halk, duruşuyla sadece Kürdistan ve Türkiye’de değil, Ortadoğu’da da siyasi gelişmelerin yönünün nasıl olacağını ortaya koydu. 'Halkların demokrasi kongresi' olarak mücadele programını, hedeflerini ve eylem çizgisini belirledi.

Ölüyü bile diriltecek enerji

Newroz, tüm zalim ve baskıcı güçlere korku salarken, Kürt halkına, dostlarına ve demokrasi güçlerine büyük bir moral verdi. Bu halkın duruşu ve direnişi, ölüyü bile diriltecek bir enerji ortaya çıkardı. Bunu gören her devrimci, yurtsever, demokrat, baskı ve zulüm ne kadar ağır olursa olsun mücadeleye atılacak ve kazanmayı hedefleyecek."

Newroz'un çağrısı

Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin, Newroz’dan aldığı güçle 50. Önderlik Yılı'nda mücadeleyi daha örgütlü ve hedefli hale getirmesi gerektiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, açıklamasını şu çağrıyla tamamladı: "Kürt halkına zulüm yapan, soykırım politikası yürüten, demokrasi güçleri üzerinde baskı kuran AKP-MHP faşizmini yıkma mücadelesi yükseltilerek Rêber Apo özgürleştirilmeli, Demokratik Türkiye, Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu yaratılmalıdır. Mazlum, Zekiye, Rahşan, Ronahi, Berivan, Sema Yüce, Kemal Kurkut ve tüm Newroz şehitlerinin, 49 yıllık mücadele değerlerinin ve 2022 Newroz’unun çağrısı budur.”   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.