Feminist Gece Yürüyüş’üne dava

Kadın Haberleri —

.

.

  • Antalya Kadın Platformu üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin finalinde gerçekleştirmek istediği yürüyüşe saldıran polis aralarında 5 avukatında olduğu 40 kişiyi darp etti. Açılan soruşturmada 40 kişiye, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme” suçlamasıyla dava açıldı.

Antalya Kadın Platformu üyelerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin finalinde polis tarafından engellenen ve 40 kişinin darp edilmesiyle sonuçlanan yürüyüşe dair soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı tamamlayan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 5 avukat, 40 kişi hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla hazırladığı iddianame, Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

İki kişiye açılan soruşturmaya takipsizlik

Ayrıca savcılık, polislerin şikâyeti üzerine haklarında soruşturma başlatılan avukat Ahmet Çevik ve üniversite öğrencisi E.K. hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasına da takipsizlik kararı vererek, dosyayı kapattı.

‘Görevimizi yaparken iftiraya uğruyoruz’

Av. Çevik, her yıl yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’ne bu yıl polisin "kanunsuz emre" uyarak sert ve "yasadışı" müdahalede bulunduğunu söyledi. Çevik, takipsizlik kararının yerinde olup, kendilerinin darp edildiğini, polisler hakkında yaptığı suç duyurusunun halen sonuçlanmadığını, bu eylemden ötürü kendisiyle birlikte 5 avukat arkadaşının da 2911 sayılı kanundan haklarında dava açıldığını söyledi. Polisin kamu otoritesini kullanarak iftirada bulunmasının olağan hale geldiğini belirten Av. Çevik, "Kolluk kuvveti tarafından anayasal haklarımızı kullanırken ve görevimizi ifa ederken iftiraya uğruyoruz” dedi.

MA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.