Feyza, yanık izleriyle yaşam kurdu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Feyza’nın, henüz çocuk yaşta iken evlendiği erkeğin şiddeti sonucu bedeninde ciddi yanıklar oluştu. Feyza, bütün geleneksel tutumlara rağmen eşinden boşanmayı başardı, yanık izleriyle kendine yeniden bir yaşam kurdu.

Musullu Feyza henüz 17 yaşındayken evlendi ve kendisi çocuk iken, üç çocuk  dünyaya getirdi.  Feyza, zaman içinde evlendiği erkeğin ağır fiziksel şiddetine uğradı ve bedeni ciddi şekilde yandı. KirkukNow’un hikayesini yazdığı Feyza, cildindeki yanık izleri, yaşadığı travmayı ve 11 yıl boyunca sessizce verdiği mücadeleleri anlatıyor.

“Kötü koşulları değerlendirip bunları fırsata dönüştürebileceğimi, ilerlemek ve kendime meydan okumak için bir neden bulabileceğimi düşündüm” diyor, 44 yaşındaki kadın. Özgüveni ve direngenliği ile kendisi gibi hayalleri parçalanan kadınlara ilham oluyor.

Toplumdan izole edilmiş, düzenli bir geliri olmayan, yanık izlerini kabul eden ve yetiştirmesi gereken üç çocuğu olan Feyza, yanında güvenecek kimse olmadığı için birçok şeyi kabul etmek zorunda kaldı.

Kendisine şiddet uygulayan erkekten ayrılmaya karar verdi ve ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu sponsorluğundaki Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) desteğiyle kendini güvende hissetti, hayatında yeni bir sayfa açtı. Stres ve zorlu bir dönemin ardından çocuklarıyla olan ilişkilerini yeniden güçlendirdi.

IOM'un Mezuniyet Yaklaşımı programına yönlendirmesiyle bir burs aldı. İş kurma konusunda temel eğitim aldı ve düzenli bir gelir elde etmesine olanak tanıyan nakit yardım aldı. Feyza’nın amacı tüm kadınlara ilham veren bir müfettiş veya hemşire olmak.

Feyza, “Başkalarına rol model ve örnek olmaktan gurur duyuyorum. Şiddet mağduru diğer kadınların da konuşmasını, korkmamasını ve destek istemesini istiyorum” diyor. MUSUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.