Fırat Turgut Darmstadt'tan aday

Yurt Dışı Haberleri —

Fırat Turgut

Fırat Turgut

  • Fırat Turgut-Wenzel ise Darmstadt’ta gerçekleşecek Belediye Meclisi ve Yabancılar Meclisi için Roja Kurdistan Listesi’nden aday.  Sol Parti’den aday olan arkeolog Fırat,  destek bekliyor.

 

NİHAL BAYRAM/MAINZ

Almanya'nın Hessen eyaletinde 14 Mart’ta yerel yönetim seçimleri yapılacak. Fırat Turgut-Wenzel ise Darmstadt’ta gerçekleşecek Belediye Meclisi ve Yabancılar Meclisi için Roja Kurdistan Listesi’nden aday.

Sol Parti’den aday olan arkeolog Fırat, uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ve aktif siyasetin içerisinde yer alan bir isim. Dört yılı aşkın süredir Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi yönetiminde ve kurumun Dış İlişkiler Komisyonu'nda aktif olarak yer alıyor. Cinsiyet eşitliği, ırkçılık ve faşizm karşıtlığı ve uluslararası dayanışmayı mücadelesinin merkezine koyan Turgut, sosyal adaletin olduğu bir toplum için çaba sarfettiğini belirtiyor.

4 bin kişi Tafel’den besleniyor

Zengin bir kent olan Darmstadt’ta yoksulluğun giderek arttığına dikkat çeken Turgut, yaklaşık olarak 4 bin kişinin gıdalarını "Die Tafel" isimli yardım kuruluşundan aldığını ve her gün daha çok insanın yoksulluk tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle çocuk yoksulluğunun korkunç bir artış gösterdiğine vurgu yapan Turgut, her 5 çocuktan birinin Hartz 4 devlet yardımı alan evlerde yaşadığı bilgisini aktarıyor. 

Kira artışı frenlenmeli

"Çözüm kentin ekonomik dengesizliğini yok edebilmek" diyen Turgut, buna karşı çok sayıda projesi olduğunu söyleyerek taleplerini şöyle sıralıyor:

* Bauverein AG’ye üst kira sınırı koyulmalı. Darmstadt’ın en büyük inşaat ve emlak şirketi olan Bauverein AG’nin kira artışını frenlemeye, Darmstadt’taki daire eksikliğini gidermeye imkanı var. Bunun için bu şirket, Darmstadt Belediyesi tarafından sorumluluğa davet edilmeli.

Maaş eşitsizliği ortadan kaldırılmalı

* Entega'ya bağlı Count&Care veya Kongresszentrum gibi şirketler tarifeye göre maaş ödemiyor. Darmstadt Kliniği gibi bazı kurumlar çalışanlarına daha az ödeme yapabilmek için bina temizliği, yiyecek-içecek hizmetini dışarıdan temin ediyor. Darmstadt’ın belediye hizmetleri şirketi EAD temizlik çalışanları 12 Euro'nun altında saat ücreti alıyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu belediye çalışanları geçimlerini sağlamak için Jobcenter denilen sosyal yardım almak zorunda. Buna son verilmeli. Kentsel şirketler tekrardan ele alınmalı, tüm çalışanlara uygun ödeme yapılmalı, temizlik işçisi gibi düşük ücretli çalışanlara daha yüksek ödeme yapılmalı.

Garnizon kapatılmalı

Darmstadt’ın savaş mekanizmasının bir parçası olduğuna dikkat çeken Turgut, "En büyük arzumuz, Darmstadt’ın bir barış kentine dönüşmesidir" diyerek ekledi: "Darmstadt’ta ordunun tank tamir yeri Starkenburg Garnizonu’nun kapanması olumlu bir gelişme olacaktır. Bu fabrika mülteci kampının hemen yanında bulunuyor. Mülteciler halktan izole edilmiş bir kamp mekanında tutuluyor. Kürdistan, Suriye, Irak ve diğer ülkelerden gelen mülteciler tam da bu gibi tanklardan kaçmak zorundalar" diye konuştu. 

NSA birimi kapatılmalı

Darmstadt’ta ABD'nin gizli servisi NSA’nın küresel casusluk faaliyetlerini yürüttüğüne işaret eden Turgut, bu merkezde toplanan veri analizleri üzerinden ABD'nin Ortadoğu'da uluslararası hukuğa aykırı Drone saldırılarının desteklendiğini kaydetti. Turgut, bu merkezin kentte yer almaması ve derhal kapatılması gerektiğini belirtti. 

 

İster sokakta ister parlamentoda

Darmstadt’ta yaşayan herkesin seçimlerde desteğini beklediğini söyleyen Turgut, "Demokrat, sosyal ve eşit bir toplumda sadece kâr amacı olan şirketlerin ve lobicilerin değil, kentte yaşayan tüm insanların sözü dinlenmelidir" dedi. "Olumsuz gidişatı gözler önüne sermek ve alternatif siyasetin olanaklarını göstermemiz gerekiyor" diyen Turgut, bunun için mücadele etmenin önemine vurgu yaparak "Bu ister sokaklarda yürüyüşler ile ister Kent Parlamentosu’nda konuşmalar ile olur" diye vurguladı.

Sandığa gitmenin önemli bir dayanışma adımı olduğunu kaydeden Turgut, "Oy verelim, toplumu faşizme teslim etmeyelim" çağrısında buludu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.