Firdevs korucu silahıyla katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Cansız bedeni Hezil Çayı’ndan çıkarılan Firdevs Babat’ın korucu Ramazan Babat’ın silahıyla Ahmet Babat tarafından katledildiği belirlenirken, Ramazan Babat’ın tecavüz ettiği çocuğun anne-babası ise gözaltına alındı.

Şirnex’in (Şırnak) Qileban (Uludere) ilçesinde, 18 Ağustos’ta kaybolan Firdevs Babat’ın (17) cansız bedeni Hezil Çayı'nda bulundu. "Arkadaşımın doğum günü kutlamasına gidiyorum" diyerek evden çıktığı öğrenilen Firdevs Babat’tan iki gün boyunca haber alınamadı. Firdevs’in cansız bedeni  20 Ağustos’ta Hezil Çayı’nda işkence edilmiş halde bulundu. 

Katil Ahmet Babat çıktı

Katliamla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sadi Babat, Ramazan Babat ve Ahmet Babat isimli şahıslar gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından Sadi ve Ramazan Babat serbest bırakılırken, Ahmet Babat ise, savcılık sorgusunda suçunu itiraf etti. 

Yayın yasağı geldi

Ahmet Babat’ın tutuklanması ardından Uludere Sulh Ceza Hakimliği Firdevs Babat’ın katledilmesi olayına yayın yasağı getirdi.

.
Katil Ahmet Babat

 

Ahmet Babat tek başına mı yaptı?

Yapılan ilk incelemede Firdevs Babat’ın bedeninde 5 kurşun olduğu ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edildi. Firdevs Babat’ın faili olarak tutuklanan Ahmet Babat’ın, Firdevs Babat’ı tek başına katletmediği ileri sürüldü. 

Nûjiha’nın avukatlara dayandırdığı haber göre ise; fail Ahmet Babat ile Firdevs’in tartıştığı bu tartışma sonucunda Ahmet Babat’ın, Firdevs Babat’a 17 el ateş ettiği kaydedildi.

Tecavüz iddiaları 

Katliamı kabul eden ancak tecavüz iddialarını reddeden fail Ahmet Babat, “Çocuğu kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanırken, Firdevs Babat’ın çıkarıldığı çayda tamamen çıplak şekilde olması tecavüz ihtimalini güçlendirdi. Konuya dair bilgi veren avukatlar, tecavüz iddialarının alınacak adli tıp raporuyla doğrulanabileceğini ifade etti.  

Firdevs Babat’ın ablası: Sebebi bilinmiyor

Firdevs Babat'ın ablası Bişeng Babat, olayla ilgili sanal medya hesabında yaptığı paylaşımda, kardeşinin darp edilerek öldürüldüğünü belirterek şunları yazdı: "Yeter Allah aşkına yeter. Kimse bilip bilmeden kardeşimin ölümü üzerine yorum yapmasın. Olay şu; Kardeşim o itle sevgiliydi ‘arkadaşımın doğum gününe gideceğim' diye evden çıktı ve o itin yanına gitti. Akşam saatlerine kadar beraberlerdi sebebi bilinmiyor. Bir konuda tartışmışlar. Başına taş veya başka bir şeyle vurmuş. Kardeşim bayılmış daha sonra evden aldığı abisinin silahıyla 5 el ateş edip öldürmüş ve dereye atmış."

Korucu Ramazan Babat bir çocuğa tecavüz etmiş

Firdevs Babat’ın faili olarak tutuklanan Ahmet Babat’ın korucu olan ağabeyi Ramazan Babat ile ilgili Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G. isimli bir çocuğa tecavüz ettiği iddia edildi. Ramazan Babat’ın, Besta Dereler bölgesinde kaçırdığı S.G.’ye karakolun yanında tecavüz ettiği ardından ise, çocukla zorla evlilik gerçekleştirmek istediği kaydedildi. Çocuğun istememesi nedeniyle evlilik gerçekleşmezken, korucubaşı Hazım Babat’ın araya girerek, çocuğun ailesinin şikayetçi olmasını engellediği belirtildi.

Çocuğun anne babası gözaltına alındı

Bir yıl önce gerçekleşen tecavüz olayına ilişkin başlatılan soruşturmada sabah saatlerinde çocuğun anne ve babası gözaltına alınırken, çocuk ise Batman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.