Floyd kararı açıklanırken bir siyahi daha katledildi

Dünya Haberleri —

Makiyah Bryant

Makiyah Bryant

  • ABD'de George Floyd davasında jüri polis memuru Derek Chauvin'ı suçlu buldu. Kararın açıklandığı saatlerde bir polis Ohio eyaletinde 16 yaşındaki siyahi genç bir kadını katletti.

 

ABD’nin Minnesota eyaletinde geçtiğimiz Mayıs ayında polis memuru Derek Chauvin tarafından boynuna boynuna basılması sonucu boğularak hayatını kaybeden siyahi George Floyd davasında jüri kararını verdi. Hennepin Bölge Mahkemesi'nde yaklaşık 3 hafta devam eden duruşmaların sona ermesiyle toplanan 15 kişilik jüri polis memuru Derek Chauvin’i suçlu buldu. 10 yıllarca hapis cezası alabileceği belirtilen Chauvin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Irkçılık, ülkemizin ruhunda bir leke’

Derek Chauvin’in Floyd’un ölümünden suç bulunması kararı ardından Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden "Floyd'un öldürülmesi, gündüz gözüyle işlenmiş bir cinayettir. Bu olay, tüm dünyada sistematik ırkçılığa karşı at gözlüklerin çıkarılmasına yol açmıştır. Sistematik ırkçılık, ülkemizin ruhunda bir lekedir" ifadelerini kullandı. Biden ayrıca polislerin siyahlara karşı ırkçılığına yönelik Kongre'nin artık bir adım atmasının zamanının geldiğini vurguladı. 

Karar gününde bir kişi daha katledildi

Öte yandan kararın açıklandığı saatlerde ise Ohio eyaletinin Columbus kentinde kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, Makiyah Bryant adlı siyahi genç kadına dört kez ateş ederek ağır yaraladı. 16 yaşındaki Bryant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Makiyah Bryant

Yerel basında yer alan diğer haberlere göre, Bryant kendisine saldıran kişilerden korunmak için elinde tuttuğu bıçağı polis gelir gelmez bıraktı. Fakat polis buna rağmen genç kadına ateş etti. Bryant’in teyzesi de yaptığı açıklamada polisin hiçbir uyarı yapmadan genç kadına ateş ettiğini belirterek “Polisler, yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık, siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar” diye konuştu.

Polisin işlediği ırkçı cinayet ardından protesto gösterilerinin başladığı belirtildi.

WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.