
Almanya'da yeni infaz timlerinin bulunduğuna işaret eden Uca, bu konuda açıklama yapılmasını istedi ve ekledi: 'Aksi takdirde işlenecek suça tüm AB ülkeleri ortak olacaktır.'
PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığı çıkarılması talebiyle Almanya'nın Berlin, Düsseldorf, İsviçre'nin Basel ve Fransa'nın başkenti Paris'te Adalet Nöbet Eylemleri yapıldı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de, DESTAN Kadın Meclisi tarafından tarihi Brandenburger Tor Meydanı'nda bulunan Fransa Konsolosluğu önünde yapılan nöbet eyleminde 'Adalet istiyoruz!' ve 'Unutmadık, unutturmayacağız' pankartı açıldı. Adalet Nöbet Eylemi'ne HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Tuğba Hezer de katılarak destek verdi.
Almanya'da infaz timleri var!
Feleknas Uca eylem yaptığı konuşmada "Buradan Fransa'ya çağrım var; öncelikle delilleri sabit olan bu davayı sonuçlandırarak adaleti sağlamalıdır. Bir diğer çağrım da AB ve Almanya'ya'dır. Almanya'da infaz timleri var. En kısa zamanda bununla ilgili açıklama yapılmalıdır. Aksi takdirde işlenecek suça tüm AB ülkeleri ortak olacaktır" dedi.
Eylemde adalet talep eden bildiriler dağıtılarak, 'Jin jiyan azadî!' sloganı atıldı.
Eylemler aylık periyotta devam ediyor
Düsseldorf kentinde, Kadın Barış Bürosu CENİ Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (YJK-E) tarafından organize edilen Adalet Nöbet Eylemi'ni bu hafta Hagen DKTM üstlendi. Eylemde sık sık Almanca ve Fransızca 'Jin Jiyan Azadî', 'Sara Rojbîn Ronahî', 'Faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa', 'Kadın katili Erdoğan' sloganları atıldı. Okunan Almanca bildirinin ardından eylem sonlandırıldı.
İsviçre'nin Basel şehrinde, Ronahî Kadın Meclisi'nin çağrısıyla 22 Haziran'da Basel'de Nöbet Eylemi yapıldı. Ronahî Kadın Meclisi'nin kentte ayda bir kez yaptığı bu eylem, periyodik bir şekilde sürdürüyor. Önceki gün yapılan eylemde 3 Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının bulunduğu resimlerin asıldığı çadır eyleminde kadınlara duyarlılık çağrısı yapıldı.
Paris'te her hafta adalet talebi
Fransa'nın başkenti Paris'te, Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) çağrısıyla Adalet Nöbet Eylemi yapıldı. Fransa Parlamentosu önünde yapılan eylemde 3 Kürt kadın devrimcinin katledilmesi ile ilgili adalet talebi yinelendi. TJK-E öncülüğünde yapılan eyleme Sosyalist Kadın Birliği (SKB) ve Tamiller de destek verdi.
Üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının bulunduğu flamaların taşındığı eylemde 'Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla'yız', 'Bizler adalet istiyoruz' sloganı atılarak eylem sonlandırıldı.
HABER MERKEZİ