Fuhuş çetesini ifşa etti, can güvenliği yok

Kadın Haberleri —

Fuhuş

Fuhuş

  • Sibel F.Y. Milas’ta iş başvurusu yapması üzerine fuhuşa sürüklenmek istendi. Fuhuş çetesini ifşa etmesi üzerine faillerin yargı üzerinden baskısına maruz kaldı. Bir hakaret davası bahanesiyle el konuldu ve can güvenliği tehlikede.

Muğla’nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhşa sürükleyen çete üyeleri, Ayşe Gündüz, Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ve aynı zamanda tecavüz faili Mutlu Erbeyhakkında Sibel F.Y.'nin açtığı davada sadece Mutlu Erbey’e “cinsel saldırı” suçundan 13 yıl, “şantaj” suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verilmişti.

Sibel Ayşe Gül İnat, Kerim Karakuş, Ahmet Camlıyurt, Cevahir Lofçalı, Melisa Doğan, Büşra Sağır, Emine Bakır, Gamze sahte ismini kullanan Feriştah Yılmazkaya, Pınar Elisolak, Emine Sağır hakkında hakaret ve tehdit nedeniyle koruma ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Bu isimlere daha sonra Ayşe Gündüz, Asım Çelebi, Recep Dilek de eklenmişti.

Fuhuşa sürüklenen kadınlar araştırılmadı

Dava ile ilişkili tüm faillere ceza verilmediği gibi suça maruz kalan, fuhşa sürüklenen kadınların varlığı araştırılmazken Sibel, verdiği hukuk mücadelesinde Milas Savcılığı, Milas Jandarma Karakolu, Gümbet, Turgutreis ve Gümüşlük Jandarma Karakolları hakkında suç duyurusunda bulunmuş, 8 jandarma ve 5 polis hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılmıştı.

Hukuk mücadelesine devam eden Sibel faillerle bağlantılı olduğunu düşündüğü isimler tarafından taciz edilmeye devam ediyor. Son olarak Gebze’de yaşayan Pınar Elisolak dijital medyadan kendisiyle tanıştıktan sonra ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla Sibel’e dava açtı.

Dava kapsamında Gebze Cumhuriyet Savcısı kararıyla Milas Emniyeti tarafından telefonuna el konduğunu ifade eden Sibel, amaçlarının kendisinin kimlerle irtibatlı olduğunu tespit etmek, hakkında suç unsuru bulmak olduğunu belirtti. Ayrıca can güvenliğinin tehlikede olduğu ve mücadeleye devam edeceği mesajını verdi.

Sistematik suç ağı

Gebze’de yaşayan Pınar Elisolak’la maruz kaldığı işkenceden sonra Nisan 2021’de dijital medya üzerinden tanıştıklarını belirten Sibel, ardından Pınar Elisolak’ın düşmanlaşarak ağır hakaretler ettiğini ifade etti. Sibel, aynı zamanda elinde hiçbir veri yokken kendisine hakaret edilip, suç duyurusunda bulunulmasını davayla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Cep telefonuna el konuldu

Elinde Pınar Elisolak’ın iddialarını çürütecek çok fazla kanıt bulunduğunu dile getiren Sibel, iki hafta önce Pınar Elisolak’ın suç duyurusu üzerine Milas Emniyetine çağırıldığını ve burada zorla telefonuna el konduğunu kaydetti. Sibel, “Abimle gitmiştim. Sözlü sataşmalar oldu, ben öfkelendim. Ses tonumu kontrol edemedim. Çünkü Ayşe Gül İnat’tan sonra ikinci kez hakaret suç duyurusu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Avukatım baktı dosyaya ve hiçbirinde suç unsuru herhangi bir veri yok. Benim koruma kararını yayınlamamı ve benim hakkımda yapılmış haberleri tehdit ve hakaret diyerek suç duyurusu yapıyor. Cep telefonumu vermek zorunda kaldım. O kararı veren savcı hakkında HSYK’ye Adalet Bakanlığı’na suç duyurusu dilekçemi hazırladım, avukat tarafından cep telefonuma el konması hakkında gerekli itirazları yaptım” dedi.

Telefonuna el konulmasını için de “Tek gerekçe var o da ben kimlerle irtibattayım, kimlerle görüşüyorum bunları araştırıyorlar. Cep telefonumda bir tek hata ya da onlara yönelik bir şey görseler bana ceza vermek için her şeyi yapacaklardı” diyor.

İşkenceci polislere suç duyurusu

Yargının üzerinde tehdit unsuru olarak kullanıldığını söyleyen Sibel, “Milas İlçe Emniyeti’ne Ayşe Gül İnat benim hakkımda yaptığı hakaret suç duyurusundan sonra emniyette 3 resmi 2 sivil polisin bana uyguladığı şiddet ve darp hakkında açtığım dava kapatılmıştı. Ben onu yeniden açtırmak zorunda kaldım ama Milas dışında başka bir bölgedeki bir asayiş şube tarafından dosyanın takip edilmesine karar verildi. O polislerin ceza alması için de hukuk mücadelesi veriyorum” şeklinde konuştu.

Pınar Elisolak’ı kim koruyor?

Pınar Elisolak’ın korunduğu kanaatinde olduğunu ifade eden Sibel, “Benim elimde Pınar Elisolak’ın sosyal medya üzerinden bana yönelik tehdit, hakaret içeren paylaşımları var. Hatta birinde adımı kullanarak ‘Seni azmettirici olarak o deliğe tıkacağım’ şeklinde alenen tehdidi duruyor Facebook’ta. Pınar Elisolak’ı kimin koruduğunu, arkasında ne olduğunu bilmek istiyorum. Pınar’ın 5 yılda ekonomik olarak ciddi bir yükselişi var. Bunların sorgulanması gerekiyor. Ben bunları araştıracağım ve dosyama da sunacağım” dedi.

Can güvenliği tehlikede

Dosyada başta sanık iken şimdi müşteki sıfatında yer almayı başardığını dile getiren Sibel, can güvenliğinin tehlikede olduğunun altını çizdi.

MELİKE AYDIN - JINNEWS/MUĞLA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.