Gazeteci İsam da şehitler arasında

ANHA muhabiri İsam Hesen Ebdullah

ANHA muhabiri İsam Hesen Ebdullah

  • ANHA muhabiri İsam Hesen Ebdullah, önceki gece Türk devletinin hava saldırılarını takip ettiği sırada bombardımanda şehit düştü.

İsam Hesen Ebdullah, 1984'te Girkê Legê’ye bağlı Ebrê köyünde dünyaya geldi. İlk okulu köyünde okuyan Ebdullah, orta okul ve lise eğitimini de Rimêlan’da tamamladı. Şam Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra bir dönem Şam’da Arapça öğretmenliği yaptı.

Rojava Devrimi’nin başlamasıyla birlikte çalışmalara katıldı, 2015'te gazeteciliğe ilk adımını attı. Ronahî gazetesinde çalıştıktan sonra 2017’de Hawar Haber Ajansı’nda (ANHA) çalışamaya dahil olarak, dünyaya ve bölgeye devrimin gerçekliğini ulaştırdı.

İsam Hesen Ebdullah, kamerasıyla bölgeye dönük işgal saldırılarını ve kirli planları teşhir etmeye çalıştı. Polisitemi (kan fazlalığı) hastalığına rağmen yaşamının son anına kadar halkın yolunu aydınlatma sorumluluğunu tereddüt etmeden yerine getirdi. Şehit düştüğü esnada da yine görevinin başındaydı. 

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Teqil Beqil köyünde bir aracı bombalaması sonucu iki yurttaş şehit oldu. Bir grup yurttaş bombardıman yerine giderek basın açıklaması yaptı. İsam Ebdullah da olay yerini görüntülemek ve açıklamayı takip etmek için bölgeye gitti. Türk ordusu, halkı bir kez daha bombaladı. İkinci saldırı sonucunda gazeteci İsam ve 6 yurttaş şehit oldu.

ANHA muhabirleri Rizgar Adanmiş, Dilîşan Îbiş ve Hogir Mihemed de 2017'de Hesekê-Dêrazor arasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düştü. Seed Ehmed ise 13 Ekim 2019’da işgalci Türk devleti ve çetelerinin Serêkaniyê saldırılarını takip ettiği sırada şehit düştü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.