Gazetecilere gözaltı ve tutuklama

Gazeteciler gözaltı

Gazeteciler gözaltı

  • Cizîr’de gözaltına alınan gazeteci Selamet Turan tutuklanırken dün sabah da İzmir’de 6 gazeteci gözaltına alındı. İstanbul ve Mersin’deki ev baskınlarında ise onlarca kişi gözaltına alındı.

Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde 9 Şubat’ta gözaltına alınan gazeteci Selamet Turan, getirildiği Amed’de dört gün sonra “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanması istenerek Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme de aynı gerekçeyle Turan’ın tutuklanmasına karar verdi. 

İzmir’de dün sabah saatlerinde gazetecilerin evlerine baskın düzenlendi. Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney, JINNEWS muhabiri Melike Aydın ile Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu gözaltına alındı. Ayrıca DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut da gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 6 kişi, Çankaya’da bulunan TEM Şube’de tutuluyor. Dosyada 24 saat avukat kısıtlılığı olduğu öğrenildi.

İstanbul’da ev baskınları

Bu arada İstanbul’un Esenyurt, Esenler, Maltepe, Pendik, Kağıthane ilçelerinde dün sabah saatlerinde birçok adrese baskın yapıldı. Ev baskınları esnasında yurttaşlara şiddet uygulayan polisin, Esenyurt’taki bir ev baskınında aileye işkence yaptığı öğrenildi. Polis evde yaptığı arama sırasında eşyaları dağıttıktan sonra evde bulunanların sırt, kol ve bacak bölgelerine coplarla vurdu.

Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı sayısına ilişkin net bilgi elde edilemedi. Gözaltına alınanlara ilişkin 24 saatlik avukat görüş yasağının olduğu öğrenildi.  Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: Şahin Özyıldırım, Rıza Kaplan, Nesim Özkan, Nureddin Aydoğan, Helin Akman, Alattin Altıntaş, Erkan Talaş, Şükrü Güler, Umut Delil Aksoy, Devran Kurt, Resul Gedlec, Melike Akman, Mizgin Akman.

Mersin’de 9 kişi

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının “Örgüt üyeliği" iddiasıyla yürüttüğü bir soruşturma kapsamında kent merkezi ve Tarsus ilçesinde aralarında Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişinin evine baskın yapıldı. Evlerin aranması ardından polis, Çukurova TUAYDER yöneticisi Nuray Şahin ile Fatma Demir, Yılmaz Sevdik, Hasan Hüseyin Bayar, Rojhat Tutmaz, Muhammet Tutmaz, Firaz Aka, Abdullah Çetin ve Hamdullah Özen’i gözaltına aldı. Soruşturma dosyasına gizlilik kararı konularak, 24 avukat görüş kısıtlılığı getirdi.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.