Gazetecilere marş eşliğinde işkence

Faşist bir grubun saldırısına uğrayan; işkenceyle gözaltına alınan ve bu işkenceye karakol, hastanede; gözaltı aracında da maruz kalan gazeteciler basın toplantısı düzenledi. Saldırıya uğrayan Gazeteci Sezgin, İstiklal Marşı eşliğinde tek hiza dayatmasına maruz kaldıklarını ve bu yönde özel talimat alındığını polislerin dile getirdiğini aktardı.

30  polis saldırdı

Basın toplantısında konuşan gazeteci Enes Sezgin, sivil polisler tarafından hedef gösterildiğini ve linç girişimine maruz kaldığını söyledi. Sezgin, haberi yazmak için olay yerine yakın bir parkta oturduğu sırada 30’a yakın polisin üzerine geldiğini belirtti. Polislerin, hakaret ettiğini, yere yatırdığını ve işkenceyle gözaltına aldığını söyleyen Sezgin, ”Karakolda, ‘işkence odası’ diyebileceğimiz bir yere götürdüler, kamera yoktu. Dakikalar boyunca işkence gördük. Karakolun salonuna çıkardılar, ‘İstiklal Marşı’nı biliyor musunuz, tek hizaya geçin’ dediler. Gerçekten insanın, insanlığını unutacağı uygulamalar” dedi. 

Hastaneye getiriliş ve götürülüş sırasında da otobüste ırkçı marşların çaldığına dikkat çeken Sezgin, ”Bize, ‘Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, siz köpeksiniz’ denilerek defalarca  darp edildik. ‘Amirin özel emri var yüzlerini bile yıkatmayacağız’ dediler” ifadelerini kullandı.  İSTANBUL

 

DFG RAPORU: 15 gazeteciye işkence

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), son bir ayda gazetecilere yönelik yaşanan hak ihlallerine yönelik hazırladığı, ”2021 yılı Temmuz ayı gazetecilere yönelik hak ihlalleri raporu” yayınladı. 65 gazetecinin cezaevinde olduğuna dikkat çeken rapora göre, 4 gazeteci gözaltına alınırken 15 gazeteci ise işkence kötü muameleye maruz kaldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.