Gazetecilere polis şiddetine karşı kampanya

Kadın Haberleri —

.

.

  • Gazetecilikte Kadın Koalisyonu, kadın gazetecilere yönelik polis şiddeti ve baskılara karşı imza kampanyası başlattı.

İSTANBUL

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (The Coalition For Women In Journalism-CFWIJ), gazetecilerin son dönemde polis tarafından doğrudan hedef alınması, haber takibi yapan kadın gazetecilere orantısız güç kullanılması ve fiziksel şiddette karşı imza kampanyası başlattı.

44 gazeteciye polis şiddeti

İmza metninde, 2021’in başından bu yana 44 kadın gazetecinin polis şiddetine maruz kaldığı, 3 kadın gazetecinin evinin basıldığı ve 13 kadın gazetecinin sahada haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındığı vurgulandı.

Kadın gazetecilerin yanında olalım

2020’de kaydedilen vakalara kıyasla bu yıl kadın gazetecilerin maruz kaldığı şiddetin yüzde 158,82’lik bir artış gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, şu çağrıya yer verildi: ”Tüm bu müdahalelere yönelik CFWIJ olarak yargı, devlet ve polis eliyle yalnızlaştırılmaya çalışılan kadın gazetecilerin yanında olmak için herkesi imza kampanyamıza davet ediyoruz. Kadın gazetecilerin alanda özgürce ve güvende olmasını talep ederken #GüvendeDeğiliz etiketiyle herkesi kadın gazetecileri desteklemeye, toplumsal farkındalık yaratmak için imza atmaya çağırıyoruz.”


Kampanyaya şu linkten destek verilebilir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.