Gazze’de ölü sayısı 24 bin

Dünya Haberleri —

Gazze Şeridi'nde çatışmalar Foto: AFP

Gazze Şeridi'nde çatışmalar Foto: AFP

  • İsrail ordusunun Gazze’ye dönük saldırılarında öldürülenlerin saysısı 24 bin 100'e çıktı. Batı Şeria’daki yerleşimci ve polis terörü devam ediyor. 55 gözaltı var.

İsrail Hamas savaşında Gazze’ye dönük yıkıcı saldırılarda  öldürülen Filistinlilerin sayısı 24 bini geçti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatteki saldırılarda 132 Filistinli daha öldürüldü, toplam sayı 24 bin 100'e yükseldi. Saldırılarda 252 kişinin daha yaralanması ile toplam yaralı sayısının 60 bin 834'e çıktığı belirtildi.

Gazze saldırısının ilk bölümünde şeridin kuzeyinde kalan bölümlerde büyük bir yıkım gerçekleştiren İsrail sınır kapısı ve duvarın yakın mesafeleri dışındaki bölgeden çekildi. Ancak Gazze şeridinin orta ve güney kesimlerinde İsrail bombardımanı ve askeri hareketliliği olanca hızıyla devam ediyor. Hamas bağlantılı SAFA haber ajansı da, Han Yunus çevresinde çetin çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Batı Şeria’da 55 gözaltında

İsrail'in Gazze'deki saldırılara paralel olarak baskıyı sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'da da 55 kişi daha gözaltına alındı. 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 5 bin 930'a yükseldi.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti'nin ortak açıklamasına göre, İsrail güçleri gece boyunca El Halil, Nablus ve Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli noktalarına düzenlediği baskınlarda ikisi çocuk biri kadın 55 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 25'inin Nablus'taki En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden olduğu belirtildi. Açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında gözaltına alınanların sayısı 5 bin 930'e çıktı. RAMALLAH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.