Gelinecek yer müzakere masasıdır

HDP milletvekillerinin Adalet Nöbeti

HDP milletvekillerinin Adalet Nöbeti

  • Tecrit, savaş, inkar ve imha politikasıyla Kürt sorununun çözülemeyeceğini belirten HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Sorunun çözümü diyalogdur, müzakeredir. Nihayet gelinecek yer müzakere masasıdır. Çok geç olmadan bu süreç başlatılmalı, İmralı’daki tecrit sonlandırılmalıdır” dedi.

Tecrit, savaş, inkar ve imha politikasıyla Kürt sorununun çözülemeyeceğini belirten HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Sorunun çözümü diyalogdur, müzakeredir. Nihayet gelinecek yer müzakere masasıdır. Çok geç olmadan bu süreç başlatılmalı, İmralı’daki tecrit sonlandırılmalıdır” dedi.

HDP milletvekillerinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattığı Adalet Nöbeti, 32. gününde. Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Kemal Peköz, Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Abdullah Koç, Kemal Bülbül, Serpil Kemalbay, Sait Dede, Hasan Özgüneş, Ayşe Sürücü ve Nuran İmir, dün “İmralı’da hukuk uygulansın”, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizlerle birlikte Meclis bahçesinde açıklama yaptı.

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, tecridin sadece İmralı Cezaevi ile sınırlı olmadığını, tüm cezaevlerine ve topluma yansıdığını belirterek, şunları söyledi: "Bakın 2005'te 3 milyon 243 bin kişi, 2012'de 10 milyon 328 bin kişi, Sayın Abdullah Öcalan’ın siyasi irade olduğunu imzalarıyla beyan etti. Bu imzalar TBMM’ye, AYM’ye, CPT’ye ve AİHM’e gönderildi. Buna rağmen bugün İmralı başta olmak üzere tüm cezaevleri ve toplum üzerinde tecrit politikaları uygulamaktadır."

Ekonomik, siyasi ve toplumsal tüm krizlerin temel nedeninin Kürt sorunun çözümsüzlüğünde ısrar etmek, savaş ve tecrit politikalarını derinleştirmek olduğunu vurgulayan Orhan, şöyle devam etti: "Bu çözüm değildir. Tüm Türkiye halklarına, emekçilerine, kadınlarına sesleniyoruz; bu toplum yoksulluğa, açlığa, köleliğe mahkum edilmek isteniyor. Bugün itiraz eden herkes yine iktidarın baskı politikalarıyla susturulmaya çalışılıyor. Cezaevlerinde son iki yılda 141 cenaze çıktı. 1500’ün üzerinde hasta tutsak var. Cezaevleri sesini duyurmak için açlık grevlerinde. Biz burada bu çığlıklara ses olabilmek için 31 gündür tecrit politikasının yaşamımızı nasıl etkilediğini söylüyoruz. Biz kez daha söylüyoruz; tecrit, savaş, inkar ve imha politikasıyla bu ülkenin temel sorunu olan Kürt sorununu çözemezsiniz. Sorunun çözümü diyalogdur, müzakeredir. Nihayet gelinecek yer müzakere masasıdır. Çok geç olmadan bu süreç başlatılmalı, İmralı’daki tecrit sonlandırılmalıdır. Türkiye halklarını geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tecrit insanlık suçudur. Bu tecrit sona erinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.