Gençler Cenevre ve Viyana’da eylemdeydi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürdistanlı gençler, Cenevre ve Viyana’da düzenledikleri eylemlerle İmralı tecridini ve Türk devletinin işgal saldırılarını kınadı.

 

Medya Savunma Alanları’na dönük Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecrit İsviçre’nin Cenevre kentinde Kürt gençleri tarafından protesto edidi. CDK ve YJK Cenevre aktivistlerinin de katıldığı eylemde, Öcalan posterleri ile PKK, KCK ve TJK-E bayrakları taşındı. Merkez Tren Garı’nda başlayan yürüyüş, Cornavin köprüsüne kadar sürdü. Burada yapılan açıklamada, Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve Kürdistan’da gerçekleştirilen soykırım politikasına son verilmesi için başta gençler olmak üzere tüm halkın eyleme geçmesi gerektiği ifade edildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Türk işgal saldırılarına karşı gençlik örgütleri bir yürüyüş düzenledi. TCŞ Yürütme Meclisi yaptığı açıklamada “Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere” seferberlik hamlesine katıldıklarını duyurdu. Gençlik örgütleri, “Viyana’daki Kürt ve enternasyonalist gençler olarak faşist Türk devletine karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Ve her an alanlarda eylem halinde olacağız” açıklamasında bulundu.

Öcalan’ın posterleri ile PKK, KCK ve TCŞ bayraklarının açıldığı yürüyüş boyunca direniş sloganları atıldı.

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.