Gençler Öcalan için yürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  •  Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüyor. 
  •  Dortmund’ kentinden  dün Bochum’a 25 kilometre yürüyen Öcalan tişörtlü ve bayraklı gençler, bugün ise Essen kentine doğru yol alacak. Yürüyüş, 8 Eylül’de Köln’de sona erecek. 

BERFİN DENİZ/DORTMUND

Enternasyonalist ve Kurdistanlı gençler İmralı’daki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Almanya’da uzun yürüyüş gerçekleştiriyor. 

“Özgürlük Yolculuğu” (Rêwîtiya Azadiyê) sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe, Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı genç katılıyor. Dortmund’da bir araya gelen gençler, tren istasyonunda yapılan basın açıklaması ardından Bochum’a doğru yürüyüşe geçti. 

Çeyrek asırlık direniş

Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 25 yıldır İmralı’da tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 30 aydır hiçbir haber alınamasından duyulan endişe dile getirilerek, “İmralı adasında Önder Apo dünyada eşi benzeri olmayan hücre hapsinde işkence görmekte ve sürekli yeni disiplin cezalarıyla tecrit edilmekte. Önder Apo buna karşı sadece çeyrek asırdır aralıksız direniyor.  İmralı’da Önder Apo’ya yapılan bu haksızlık, bu işkence tüm insanlığı alarma geçirmeli” denildi. 

25 yıl boyunca 12 metrekarede

Tecride karşı bir an önce harekete geçilmesinin önemine vurgu yapılan açıklamada, “Yirmi beş yıl boyunca 12 metrekarelik bir odada kilitli kalmayı hayal edebiliyor musunuz?” denilerek, İmralı’daki koşullara da dikkat çekildi. 

“Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşerek kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı direnip kazanacağız” diyen gençler, “Bizler Rêber Apo ile özgürleşme hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” mesajı verdi. 

Bu yolu birlikte yürüyelim

Enternasyonalist ve Kurdistanlı gençlere eyleme katılım çağrısı da yapan gençler, “Gelin hep beraber Önder Apo’yu özgürleştirme yolunda, Önder Apo’nun iradesini tek ses olarak haykıralım. Kadın özgürlüğü, demokrasi ve ekoloji için hep birlikte bu yolda yürüyelim. Gelin, ‘Apocu ruhla özgürlük yolculuğuna’ eylemimizin bir parçası olun” mesajı verdi. 

Öcalanlı tişörtlerle

İlk gün Dortmund’dan Bochum’a 25 km yürüyen eylemciler önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotosu, arkasında “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” yazan tişörtler giydi. Kadınların önde yer aldığı yürüyüşte “Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ ve “Öcalan’a Özgürlük” pankartı taşındı. Öcalan bayraklarının taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Reber Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü”, “Faşist Erdoğan” sloganları atıldı. Gençler bugün ise Bochum’dan Essen kent merkezine doğru yol alacak. 

Tecride karşı mücadele büyümeli

Gençler Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde 3 Eylül Pazar günü bir konferans gerçekleştirdi. “Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ şiarıyla düzenlenen konferans ve ardından yapılan tartışmada gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini tartıştı. Salonda “Jin Jiyan Azadî, Abdullah Öcalan’a Özgürlük” pankartları ve Kürt Halk Önderi’nin “Genç başladık genç başaracağız, Halkın savaşı, halkın özgürlüğüdür” gibi pankartları asıldı. Tartışmalar Kürtçe yapılırken, tecride karşı mücadeleyi büyütme vurgusu öne çıktı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.