Gençlerden Deniz Poyraz anısına turnuva 

Kadın Haberleri —

.

.

  • HDP İstanbul Gençlik Meclisi’nin, İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz anısına “Bağımlılığın ağlarını del” şiarıyla düzenlediği futbol turnuvası başladı. İlk maçta, Jinên Xwebûn takımı Lilit’i 2-1 mağlup etti.

 

HDP İstanbul Gençlik Meclisi’nin, İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz anısına “Bağımlılığın ağlarını del” şiarıyla düzenlediği futbol turnuvası başladı.
Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir halı sahada başlayan turnuva kapsamında ilk maç kadın futbol takımları Lilit ve Jinên Xwebun takımları arasında gerçekleşti. Maçın gerçekleştiği sahaya Deniz Poyraz’ında resmi asıldı. 
Takımlar, “Bin Deniz olduk geliyoruz”,  “Deniz Poyraz, Azra, Emine, Esra katledilen kadınlar isyanımızdır” pankartları ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları eşliğinde sahaya çıktı. 
Saygı duruşunun ardından takımlar birbirlerine başarılar diledi. Maçın hakemliğini ise HDP Milletvekili Dersim Dağ yaptı.
Maçı, HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi izledi.
60 dakika süren maçta Jinên Xwebûn takımı Lilit takımını 2-1 mağlup etti.

110 takım yarışacak
İstanbul’un 3 bölgesinde ayrı ayrı gerçekleştirilecek turnuvada 110 takım yarışacak.
Takımlar, kadın, erkek ve karma takımlardan oluşuyor. Eleme usulü ile devam edecek turnuva çeyrek final, yarı final ve final şeklinde 3 aşamadan oluşacak. Kentin 3 bölgesinde ayrı ayrı gerçekleşecek maçlarda, 3 bölgeden turnuvada kalan ikişer takım ortak kura çekilerek  şampiyonluk için yarışacak.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.