Gereksiz yere marş!

.

.

  • DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve 10 kadın tutsağa Kürtçe şarkı söyledikleri için verilen disiplin cezasına, "gereksiz yere marş söylemek" gerekçe gösterildi.

 

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, Fethiye Ok Çiçek, Emine Erkan, Zilan Demir, Mihriban Şorli, Remziye Yaşar, Nuray Çelik, Dilan Aydın, Necmiye Boz ve Dicle Bozan hakkında, Kürtçe şarkı söyleyip halay çektikleri için bir aylık iletişim, haberleşme ve ziyaretçi yasağı cezası verildi.

Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın kararında, 15 Ağustos'ta koğuşlardan ses geldiği ve cezaevi görevlilerin blok kapısına gittiği belirtilerek, "Koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlülerin zılgıt çekerek anlaşılmayan bir dilde sözlü halay çektikleri, 'Apo, gerilla' sloganları attıkları 'Yanarız alev alev, dağların kokusundan, bilmeyenler bilsin bizi, duymayanlar duysun bizi' sözleriyle marş okudukları tespit edildiği..." ifadelerine yer verildi. 

Gerekli uyarıların yapıldığı ve olay nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilen kararda, 15 Ağustos'un PKK'nin ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği tarih olduğu ve marş söyleyerek halay çekilmesinin de bu eylemle bağlantılı olduğu iddia edildi. 

Kararda, haklarında disiplin soruşturması yürütülen 11 kadın tutukluya "gereksiz yere marş söylemek ve slogan atmak" gerekçesiyle bir aylık haberleşme, iletişim ve ziyaretçi görüş yasağı cezası verildiği kaydedildi.

 

Sincan’da da halaya ceza

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Karayazı Belediye Eşbaşkanı Melike Göksu ve üç kadın tutsağa, şarkı söyleyip halay çektikleri için bir ay iletişim cezası verildi.  

Yerine kayyum atanan Erzurum'un Karayazı Belediye Eşbaşkanı Melike Göksu, tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde önceki gün ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Göksu, yaptığı görüşmede bir ay önce kendisiyle aynı odada bulunan üç tutsak arkadaşıyla şarkı söyleyip halay çektikleri için kendilerine disiplin cezası verildiğini belirtti. 

Çekilen halay ve seslendirdikleri şarkıların disiplin soruşturmasına gerekçe yapıldığını kaydeden Göksu, bir aylık iletişim cezasının verildiğini söyledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.