Gerilla ilk etapta başarılı

 Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Siyabend Dalaho

 Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Siyabend Dalaho

  •  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Siyabend Dalaho, gerillanın ilk etapta başarılı olduğunu belirterek, “Düşman saldırısı istediğimiz biçimde karşılandı, pozisyon alın ve savaşın devamlılığın sağlandı. Bütün bölgelerimizde direnç ve eylemle karşılanıyor. Hiçbir savaş tünelimizi ele geçiremedi” dedi. 

 

Türk devletinin işgalde ısrar ederek tümü gücünü seferber ettiğni söyleyen Komutan Siyabend Dalaho, zor bir savaşın, kıran kırana mücadelenin sürdüğünü ifade etti. Mevcut strateji ve belirlenmiş taktiklerinin doğrulandığını vurgulayan Dalaho, artık her Kürt gencinin de bu savaşa katılmakla mükellef olduğunu kaydetti. 

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Siyabend Dalaho, ANF’ye yaptığı açıklamada, 11. gün itibarıyla sadece KDP’nin hakim olduğu bölgeden Türk askerinin Kurêjahro silsilesine giriş yaptığını söyledi. Burada da arazideki timlerin bütün askeri birlikleri karşıladığını ve ilk etapta etkili vurarak püskürttüğünü belirten Dalaho, “Mevcut durumda (11. gün) düşman ilk girişim yaptığı yerdedir. Halen aynı yerlerde kendini konumlandırmaya, savaş tünellerimize yaklaşmaya çalışıyor. Arkadaşlarımızın püskürttüğü alanlara dönme arayışında. Yoğun teknik kullanılıyor. Arazide arkadaşların olduğu yerler de vurularak, atış üstünlüğünü sağlayıp hareket imkanı yaratmaya çalışıyor. Yer yer hareketlilik yarattıysa da bütün bölgelerimizde direnç ve eylemle karşılanıyor” dedi. 

Türk devletinin ilk etapta planlarının tutmadığını, ancak gerillanın planının işlediğini kaydeden Dalaho, şunları ifade etti: “Düşman saldırısı istediğimiz biçimde karşılandı ve pozisyon alınarak bu savaşın devamlılığın sağlanması gerçekleştirildi. Şu an Kurêjahro hattında, Ertuş hattında neredeyse sürekli çatışmalar oluyor; büyük çoğunluğu gerillanın inisiyatifiyledir. Kimi tepelere, savaş tünellerine düşman yaklaştı, ancak hiçbir savaş tünelimizi ele geçiremedi. Tam tersine tünellerimize yakın olan yerlerde kendi cenazelerini almak için binbir çaba sarf ediyor.”

Kürdistan halkının ve dostlarının, bu savaşın kolay olmadığını bilmelerini isteyen Dalaho, şöyle devam etti: “Kıran kırana bir mücadele yürüyor. Düşman işgalde ısrarlı; zorlayacağı ve tüm gücüyle kendini seferber ettiği anlaşılıyor. Bunun karşısında Apocu fedai ruhun özgürlük adına duruşu var. Mevcut stratejimizin, yine belirlenmiş taktiklerimizin gün itibarıyla doğruluğu açıktır. Sahadaki durum budur. Tabii ağır savaştır, bunun bedelleri vardır. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, düşmanın tüm yönelimlerine karşı gereklerini yapacağımızı ilan ediyoruz.”

Bu halk için değer

Mevcut savaşta en büyük gücü, Kürdistan halkından aldıklarını söyleyen Dalaho, “Bu halk için her şeyi yapmaya değer. Halkımızın da daha fazla bu mücadeleye dahil olması, bulunduğu her yerde genç kızlarının, oğullarının yanında olduğunu daha güçlü dile getirmesi, eylemsel karşılığını yerine getirmesini bekliyoruz. Her Kürt genci bu özgürlük savaşına katılmakla mükelleftir” diye seslendi.  ANF/BEHDİNAN

 

KDP’ye tahammül kalmadı

KDP’nin de savaşın parçası olduğunu, Türk güçlerinin KDP tarafından gerilla alanlarına nasıl geldiklerini gözlemlediklerini vurgulayan Dalaho, bu konudaki tutumlarını şöyle özetledi: “Bütün kadrolar, savaşçılar olarak Hareketimizin genel politikalarına bağlıyız. Partimizin ulusal birlik çabaları vardır, bunun sonuçlanması açısından günlük politikalarını ortaya koymaktadır. Kadrolar olarak her tür fedakarlığı gerçekleştiririz, ancak bilinmeli ki; Kürt gerillalar, Apocu fedailer olarak tahammülümüzün sonundayız.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.