Gerilla sızmayla vurdu

  • Gerillalar, Metîna’nın Şehit Çiya Tepesi’nde harekete geçip tepedeki ağaçları kesmek isteyen Türk güçlerini sızma eylemiyle müdahale etti. El bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden vurulan Türk askerlerinden 6’sı öldürüldü.

Gerillaların, “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde Dersim’den Metîna’ya kadar karadan ve havadan eylemleri devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk işgal saldırıları ve gerilla eylemleriyle ilgili şu bilgiler verildi:

*  Gerillalar, 9 Mayıs günü Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Dereköy bölgesinde arazideki Türk birliklerini denetime alarak takip etti. İki birlik, saat 13.30’da eş zamanlı olarak hedef alınarak, yakın mesafeden etkili bir şekilde vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü, 3’ü de yaralandı. Türk ordusu, eylem sonrasında helikopterlerle alanı bombaladı. Bu eylem, Zin Avesta ve Yılmaz Dersim’in anısına gerçekleştirildi.

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 9 Mayıs günü saat 08.30’da Metîna’nın Zendura Tepesi’ndeki işgalcileri tam isabetle vurdu. Ertesi gün saat 10.00’da işgalciler bir kez daha havadan vuruldu.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Derarê alanındaki Şehit Çiya Tepesi’nde konumlanan Türk güçleri, 9 Mayıs’da harekete geçip tepedeki ağaçları kesmek isterken saat 10.30’da gerillanın müdahalesiyle karşılaştı. Gerillalar, sızma eylemi gerçekleştirerek, el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden vurdu; 6 Türk askeri öldürüldü. Gerillalar Çekdar ve Kurtay, fedai bir şekilde işgalcilerin cenazelerinin üzerine gidip silahlarını kaldırmak isterken yoğun bir çatışmaya girdi. İki gerilla da şehit düştü.

*  Türk savaş uçakları, 9 Mayıs günü 13.30-14.00 saatleri arasında Garê’nin Meyrokê alanındaki Şikeftiya köyü arazisini 7 kez bombaladı. Bu bombardımanda gerilla Çiya şehadete ulaştı, bir gerilla da yaralandı.

* Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük obüs, havan, helikopter ve savaş uçakları ile saldırıları sürüyor.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.