Gerilladan intikam eylemleri

  •  Gerilla, Kifrî, Şengal ve Mexmûr’da katledilenlerin intikamı için eylemler yaptı; 16 Türk askerini öldürdü, 1 cephanelik ve 4 mevziyi imha etti, 1 Skorsky ve 1 saldırı helikopterini de darbeledi.

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 7 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez saldırı helikopterleri, 5 kez savaş uçakları, onlarca kez de ağır silahlarla bombaladı. Türk ordusunun, Werxelê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş tünellerini yıkma çalışması ve KDP ile birlikte Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki yol yapım çalışması devam ediyor. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, bu kez Kifrî, Şengal ve Mexmûr için vurdu. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, yüreği her daim halkı için çarpan gerillanın Kifrî, Şengal ve Mexmûr’da katledilenlerin intikamı için eylemler gerçekleştirdiğini bildirdi. Detaylar şöyle:

Metîna Bölgesi

*  Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 26 Ağustos saat 21.35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan’daki türk askerlerine eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, sızma tarzında mevzilerin içine kadar girerek el bombalarıyla ve orta otomatik silahlarla 3 mevziyi imha edip 8 askeri öldürdü. İkinci eylem kolu, orta otomatik ve suikast silahlarıyla 1 mevziyi vurup imha ederek, 2 askeri öldürdü, 2'sini ise yaraladı. Eylemi gerçekleştiren gerilla timleri geri çekilme sürecinde hava saldırısına uğradı ve bu saldırılarda Ronahî Devrim (Berfîn Serhatlı / Wan) şehadete ulaştı. 

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’na 30 Ağustos saat 21.05’te indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri vuruldu. Darbe alan Skorsky, indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Zap Bölgesi

*  Çemo Direniş Alanı’nı 30 Ağustos gece saatlerinde bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde vuruldu. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

*  Sîda Direniş Alanı’nı 30 Ağustos saat 22.00’de bombalamak isteyen saldırı helikopterleri vuruldu; 1 saldırı helikopteri darbendi ve ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Xakurkê Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Girê Şehîd Derwêş alanındaki Türk askerlerine karşı 30 Ağustos saat 09.00’da ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. YJA Star gerillaları, cephanelik etrafında toplanan askerleri tam isabetle vurdu; 6 Türk askeri, cephanelikle birlikte imha edildi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.