Gerillanın kaybı yok

HPG ve YJA-Star gerillaları

HPG ve YJA-Star gerillaları

  • Türk ordusu, 19 Kasım'da Medya Savunma Alanları'nı 6 kez yasak bomba ve kimyasal silah, 32 kez savaş uçakları, 40 kez helikopterler ve onlarca kez de topçu atışlarıyla bombalamasına rağmen gerilla tek kayıp vermedi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada devam eden savaşla ilgili ayrıntılardan önce Türk ordusunun önceki gece hava saldırısıyla ilgili şu bilgiler verildi: "AKP-MHP faşist rejiminin iktidarda daha fazla kalmak için Türk ordusunu işgal seferlerine çıkarma ve buradan elde edeceği sonuçlarla geleceğini garantileme hesapları Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı direnişinin duvarlarına çarpmıştır. Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak Kurdistan’daki saldırılarında sonuç alamayan, bu yüzden insanlık dışı vahşi yöntemlere girişen, pervasızca savaş suçları işleyen Hulusi Akar ve Tayip Erdoğan, emrindeki askerlerinin cenazesini yakma talimatını bile vermiştir. İktidar hırsıyla gözü dönen ve insanlıktan çıkan bu faşist rejimin hesapları Zap, Avaşîn ve Metîna’da bozulduğu için kirli senaryoları gerekçe göstererek masum ve sivil Kürt halkına saldırılar gerçekleştirmiştir. Türk ordusunun 19 Kasım’ı 20 Kasım’a bağlayan gece Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı saldırılarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır."

Savaşın ayrıntıları ise şöyle:

Zap Bölgesi

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 19 Kasım 08.30 ve 16.30’da iki kez ağır silahlarla vuruldu; 4'ü öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Kasım 08.30 ve 16.30’da ferdi ve ağır silahlarla iki kez vurularak darbelendi.

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Kasım saat 18.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 19 Kasım saat 12.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’na 19 Kasım saat 20.00’de indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterlerine müdahale edildi. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Yasaklı bomba ve kimyasal 

* Türk ordusu, 19 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerini 2 kez, Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Botan ve Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini 2 kez yasaklı bombalarla bombaladı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 19 Kasım 14.00 ve 17.00 saatleri arasında 2 kez kimyasal silahlarla bombalandı. 

Diğer bombardımanlar

* Türk ordusu, Garê’nin Kanî Talkê alanı ve Qendîl’in Girê Şêxnasir, Girê Roj, Girê Hîwa, Gundê Bêpalan, Dola Balayan, Girê Zergelê ile Gundê Silê alanlarını 19 Kasım’da savaş uçaklarıyla 32 kez bombaladı. 

* Kurêjahro, Saca, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 19 Kasım’da saldırı helikopterleriyle 40 kez bombalandı. 

* Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları da aynı gün obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.