
Hakkari'nin Gever İlçesi'ne bağlı Xirvatê Beldesi'nde dün sabah erken saatlerde yüzlerce asker ve özel harekat timinin katılımı ile baskın düzenlendi. 6 saat devam eden baskınlarda çok sayıda ev didik didik arandı. Baskınların ardından aralarında BDP'li meclis üyeleri, köy muhtarı ve korucuların da olduğu 26 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Büyükçiftlik Belde Muhtarı korucusu Mecit Güler, BDP Büyükçiftlik Belediye Meclis üyeleri İkram Ceylan, İskender Er, korucular Reşit Güler, Davut Çelik, Salih Çiçek, Ubeyt Onat, Fethi Tatlı, Rıza Yanık, Burhan Yanık ile Caner Yanık, Mustafa İnanç, Caner Zere, Cihan Zere, Levent Tatlı, İkram Zere, Nedali Zere, Nuri Çelik, Sinan Çiçek, Timur Duru, Abdullah Duru, Davut Yanık, Savaş Güler, İsmail İnce, Hamit Güler ve Naci Zeydan.
Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 26 kişi Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, çok sayıda kişinin de hakkında arama kararı olduğu kaydedildi.
Bulanık'ta 3 kişiye gözaltı
Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Rüstemgedik Beldesi'nde de dün sabah saatlerinde çok sayıda polis tarafından BDP Belde Başkanı Ubeyt Özer ile Zemerhan Çapan’ın evlerinde, ardından da BDP Rüstemgedik Belde binasına da baskın düzenlendi. Yapılan aramalardan sonra Özer ve Çapan gözaltına alındı. Bulanık'ta da Orhan Gökdağ evine yapılan baskın ardından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 3 kişinin, Bulanık Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.
Bulanık'ta uzun bir süre sivil Cuma namazlarının kılındığı Kop-Bilican Teras Parkı'na da baskın düzenlendi. Dün akşam geç saatlerde yapılan baskında parkta bulunan çay ocağı dağıtılarak arandı.
Bulanık'ta esnaf kepenk açmadı
Bulanık İlçesi'nde esnaf Malazgirt'te defnedilen HPG'li Memduh Aydemir ve Bulanık'ta yapılan baskınları protesto etmek için kepenk açmadı.
Cizre ve Wan’da 14 kişi tutuklandı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 30 Nisan'da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 13 kişiden 12'si tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Emrah Aslan, M. Emin Seyrek, Serhat Arsu, A. Baki Tiken, Ahmet Danış, Rıdvan Tanış, Eniş Nemberi, Sıddık Ateş, Songül Kolanç, Rahmete Durak, Rezzan Aksoy ve İsmail Nigiz "Örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Wan'da ise daha önce ev baskınlarında gözaltına alınan N.Ö. ve Z.Ş. savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra, tutuklanma talebiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 2 kişi, "Örgüte eleman kazandırmak" iddiasıyla tutuklandı.
HABER MERKEZİ