HDP’nin mitingler serisi dün Samsun’la devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge katılan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Samsun’da toplanan binlerce kişinin çatışma ve tehdit politikalarına yanıt veren en onurlu direnişi sergilediğini ifade etti. 


Dikiş tutmayacak

AKP’nin HDP’nin baraj altında kalması için elinden gelen her şeyi uygulamaya koyduğunu ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’da oturamayacak hale geldiğini söyleyen Yüksekdağ, “O saray ona dar geldi. Şimdi Başbakan’ın gittiği yere ikinci kere gidiyor. Çift dikiş de tutmayacak. Dikiş bir kere patladı, bu iktidarı ayakta tutamayacak” ifadelerini kullandı.


Son sözü Biz’ler söyleyecek

31 Mayıs’ın Gezi’nin yıldönümü olduğunu hatırlatan Yüksekdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP iki yıl önce başlayan Gezi direnişinin, yani yeni yaşam gücünü ve geleceğini temsil ediyor. İki yıl önce ‘Bu daha başlangıç’ demiştik. İki yıl boyunca Gezi’den Kobanê’ye direnenler kazandı. İşte şimdi Biz’ler yeni yaşama ve yeni geleceğimize daha yakınız. İşte bugün Gezi zamanıdır. Kobanê zamanıdır. Bugün Berkin için, Ali İsmail için, Medeni için, Arin için verdiğimiz sözü tutma zamanıdır. Bugün Gezi’nin direnişiyle zafere doğru gidiyoruz. 7 Haziran seçimi, Gezi’de yarım bıraktığımız işi tamamlamak olacak. Son sözü 7 Haziran günü bizler söyleyeceğiz.” 

Mitingin ardından ırkçı bir grup HDP’lilere saldırı girişiminde bulundu. Cumhuriyet Meydanı etrafında toplanan 500 kişilik ırkçı grup ellerinde bayraklarla meydana girmek istedi. Polis barikatı ile karşılaşan grup, “Burası Samsun buradan çıkış yok” sloganları attı. Polisin engel olduğu grup tepkilerini artırınca 10 kişi gözaltına alındı. 


 SAMSUN