Girê Cûdî'de rüsva oldular

  •  Gerilla, Bamernê'den sonra Sinûnê'de katledilen Kürt çocuklarının intikamı için Metîna'nın Girê Cûdî Direniş Alanı'ndaki Türk askerlerine Devrimci İntikam Operasyonu düzenledi. 15 Haziran akşamı 'teslim ol' çağrısıyla başlatılan operasyon dün de devam etti. 
  •  Gerillanın çağrısı üzerine kaçışan Türk askerleri vurulmaya başlandı. İlk vuruşun ardından ölenleri bırakıp araziye dağılanlar tek tek vuruldu. Bir araya gelmeye çalışanlar vurulup dağıtıldı. 57 Türk askeri öldürüldü. Cenazeler gerilla denetiminde kaldı. 

 

Türk ordusunun Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerleme girişimini  fırsata çevirerek Bamernê ve Şengal’de katledilen mazlum Kürt halkının çocuklarının intikamını almak için Devrimci İntikam Operasyonu başlatan gerilla, tek bir yaralı vermeden 57 Türk askerini öldürdü. Diğer eylemlerde de 5 asker öldürüldü. Türk ordusu ise Direniş Alanları’nı 14 kez savaş uçaklarıyla, 26 kez helikopterlerle ve yüzlerce kez obüslerle; savaş tünellerini 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili son bilgiler paylaşıldı:

Zap Bölgesi

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünellerine 15 Haziran saat 15.30’da yaklaşmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vurulunca bir kademe geri çekildi.

*  YJA Star gerillaları, 15 Haziran saat 23.20’de, 16 Haziran saat 03.00 ve 04.50’de Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 3'ünü öldürdü. 

Metîna Bölgesi

*  Türk ordusunun Kanîmasî'deki üssü 13 Haziran saat 18.00’de hedef alındı; 1 asker öldürüldü. 

* Aynı üs, 15 Haziran saat 15.20’de ağır silahlarla vuruldu. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 16 Haziran’da savaş tünellerine doğru ilerlemek isterken ağır silahlarla vuruldu ve 1'i öldürüldü. Eylemden sonra patlayıcılarla savaş tünellerine saldırmak isteyen Türk askerleri, tekrar ağır silahlarla vuruldu. Bu eylemden sonra bir kademe geri çekildiler. 

*  Türk askerleri, 15 Haziran’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru ilerlemek istedi. Öönlerine bir kontrayı alarak ilerlemeye çalışan Türk askerleri, hareketli gerilla timlerince denetim altına alınarak Devrimci İntikam Operasyonu başlatıldı. Hareketli gerilla timleri, saat 18.30’da Türk askerlerine "teslim ol" çağrısında bulundu. Çağrı üzerine kaçmaya çalışan askerler, iki koldan vuruldu. Burada öldürülenlerden 12'sinin cenazesinin üzerine gidildi. Türk ordusu, kendi askerlerinin cenazesinin bulunduğu alanı onlarca kez obüslerle ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombaladı. Araziye dağılan diğer askerler, suikast taktiğiyle tek tek hedef alındı ve 5'i daha öldürüldü. Bunların cenazeleri de gerilla denetiminde kaldı. Türk ordusu, saat 22.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nı savaş uçakları ve helikopterlerle yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra Girê Şehîd Baran ve Girê Şehîd Kendal’a helikopterlerle indirme yaptı. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bir grup Türk askeri, 16 Haziran saat 01.45’te harekete geçtiği sırada YJA Star'ın hareketli timleri saldırı taktiğiyle devreye girdi. Yakın mesafeden ferdi ve orta otomatik silahlarla vurulan 15 asker öldürüldü, birçok malzemeleri imha edildi. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru 16 Haziran saat 03.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle 3 kez vuruldu ve en az 5'i öldürüldü. Kalanlar da daha sonra üç koldan vuruldu; ölenlere 9'u daha eklendi. Hareketli gerilla timleri, suikast taktiğini çok ustaca kullanarak araziye dağılanları vurmayı sürdürdü ve 10'u da bu şekilde öldürüldü. Türk ordusunun 1 suikastçısı bile tespit edilip ölenlere dahil edildi. Birçok Türk askerinin cenazesi gerillanın denetimi altında bekliyor. Yine birçok yaralı Türk askeri de araziye dağılmış haldedir.

Kimyasal ve patlayıcılar

*  Türk ordusu, 15 Haziran saat 07.30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî savaş tünellerini 2 kez kimyasal silahlarla, 2 kez de patlayıcılarla bombaladı. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Akîf savaş tünelleri, 15 Haziran saat 08.00’den 10.00’a kadar 6 kez patlayıcılarla bombalandı. Bu askerler, ferdi silahlarla vurularak patlayıcı kullanmalarına müdahale edildi.

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî savaş tünelleri, 16 Haziran saat 08.00’de 1 kez patlayıcılarla bombalandı. Bu askerlere müdahale edilince bir kademe geri çekildi.

Diğer bombardımanlar

*  Türk ordusu, 15 Haziran saat 17.30’da Xakurkê'deki Sinînê boğazında sivil halkı bulunduğu alanı obüslerle bombaladı. 

*  Xakurkê'ye bağlı Şehîd Heqî ve Ava Lolanê, Girê Amediyê, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları, 15 ve 16 Haziran’da  obüslerle bombalandı.

* Girê Ortê, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları ile Garê'deki Dêcit ve Çemrobotkî köyü, 15 ve 16 Haziran’da uçaklarla 14 kez bombalandı.

* Girê Cûdî, Werxelê, Kunîşka, Kurêjahro, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları, 15 ve 16 Haziran’da 26 kez helikopterlerle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.