Girê Sor şehitlerinin intikamı

  • YJA Star gerillaları, Girê Sor’da kimyasal silahla yapılan saldırı soncu şehit edilen 6 gerillanın intikamı için Şemzînan’ra 1 Reo tipi araca sabotaj düzenleyerek imha etti; 6 askeri öldürdü, 2’sini yaraladı.

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

* Colemêrg’in Şemzînan ilçesinde bulunan Şkeftan karakolundan 15 Eylül günü saat 08.40’ta çıkıp Katûna köyüne doğru ilerleyen işgalci Türk ordusuna ait Reo tipi araç, YJA Star gerillaları tarafından sabotaj taktiğiyle vuruldu. Hedeflenen aracın imha edildiği bu eylemde 6 aske öldürüldü, 2’si ise yaralandı. Eylemin ardından işgalci Türk ordusu ambulanslar ve helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırdı. YJA Star gerillaları tarafından yapılan bu başarılı eylem, Girê Sor’da işgalci Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği alçakça saldırılar sonucu şehadete erişen 6 gerillanın intikamı içindi.

*  Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı, 15 Eylül günü saat 20.40’ta patlayıcılarla bombalandı.

*  Zap’ın Kûnîşka ve Karker alanları, 15 Eylül günü 21.40-21.45 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Avaşîn’e bağlı Mervanos, Tabûra Ereba ve Girê Silêman alanlarında, 15 Eylül günü 22.30-00.30 saatleri arasında  helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Girê Şehîd Întîkam, Girê Qartal ve Stûnê alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı.

*  Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê, Kêste, Hirorê ve Serarû köylerinin çevresi ile Qela Qûmriyê alanı, 15 Eylül günü 12.50-17.30 saatleri arasında ve 16 Eylül günü saat 08.00’de saldırı obüs ve havanlarla bombalandı. İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği bombardımanlar sonucunda halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldi. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.