‘Gizli tanık’ katil Musa’yı devlet mi saklıyor?

Kadın Haberleri —

Musa Sevimli

Musa Sevimli

  • Kürt siyasi dosyalarında “gizli tanık” olduğu öğrenilen Musa Sevim, Meryem Sevim’i katledip kaçtı. 26 gündür yakalanmayan Musa Sevim’in ‘gizli tanık’ sıfatı nedeniyle tutuklanmadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Meryem Sevimi (21) katleden Musa Sevim’in(24) 26 gündür yakalanmaması dikkat çekti. Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde Kürt siyasetine karşı açılan dava dosyalarında gizli tanık olarak kullandığı ortaya çıkan zanlı Musa Sevim’in, yüz metrede bir karakolun olduğu Lice ilçesinde saklandığı iddia edildi. 

Fail gizli tanık olduğu için korunuyor mu?

Konuyu takip eden avukatlar, şimdiye kadar dosyada herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti. 

Zanlının hala tutuklanmamasına tepki gösteren baba Halit Sevim ise, “Dosyada hiçbir gelişme yok. Fail halen yakalanmadı. Failin gizli tanık ve tutuklanmaması arasındaki bağlantıyı çözemiyoruz ve bu durum ister istemez bizleri düşündürüyor. Evladını kaybeden tüm aileler gibi failin bir an önce yakalanması, acımızı bir nebze de olsa dindirecektir” dedi.  

‘Katil bir an önce bulunsun’ 

Kadın katillerinin serbestçe dolaşmaları ve cezasız bırakılmalarına dikkati çeken kardeş Rozerin Sevim ise, şunları söyledi: “Kardeşimi katleden Musa Sevim, hala yakalanmadı. Günlerdir ceza almasını bekliyoruz. Türkiye'de öldürülen bütün kadınların failleri serbest bırakılıyor. Failler ceza almıyor. Neredeyse 1 ay oldu kardeşimi katleden Musa Sevim hala bulunmadı. Dosyada bir gelişme yok. Nereye kadar sürecek bu cezasızlık politikası. Biz failin saklandığını biliyoruz. Katil bir an önce bulunsun, bir an önce ceza verilsin. Biz bunu istiyoruz.”

AMED 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.