Göçmen teknesi battı: 78 kişi öldü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Libya'dan aldığı göçmenleri İtalya'ya götürmek üzere yola çıkan bir balıkçı teknesinin Mora yarımadası açıklarında bilinmeyen bir nedenle batması sonucu 78 göçmen yaşamını yitirdi, 104 göçmen kurtarıldı. Kayıpların artmasından endişe ediliyor. 

Avrupa’ya ulaşmak için Akdeniz’in güneyinde başlayan bir göç seferi daha birçok cana mal olarak son buldu. Geniş bir arama kurtarma operasyonu ile şimdiye kadar 104 göçmene ulaşılabildi ve hayatta kalanlardan dördü hipotermi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yetkililerden gelen açıklamaya göre olay, çarşamba günü erken saatlerde Yunanistan'ın güney Mora bölgesinin yaklaşık 75 kilometre açığında meydana geldi. 
Kurtarma operasyonuna altı sahil güvenlik gemisi, bir donanma fırkateyni, bir askeri nakliye ve bir hava kuvvetleri helikopterinin yanı sıra çok sayıda özel gemi katıldı. Kayıp olduğu düşünülen kişileri hala aranıyor. Yunanistan yetkilileri, hayatta kalan göçmenlerin Kamata kasabasına götürüldüğünü söyledi.
İtalya'ya giden göçmen teknesinin Libya'nın doğusundaki Tobruk bölgesinden yola çıkmış olduğu bildirildi. Yunan makamları ve AB sınır koruma birimi Frontex, tekne hakkında ilk olarak Salı günü İtalyan sahil güvenliği tarafından uyarıldı. Pek çok kaçakçı, sahil güvenlik devriyelerinden kaçmak için rotalarını uzatarak göçmenlerin yaşamını tehlikeye atmaya devam ediyor. 
Bu olaydan ayrı olarak, aynı gün alınan bir başka yardım çağrısı ile 70'ten fazla göçmeni taşıyan özel bir yat batmaktan kurtarıldı ve Girit adasının güney kıyısında bir limana çekildi. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.