Her yıl l'ACORT derneği öncülüğü 10. Paris Belediyesi desteğiyle 'Küçük İstanbul' başlığı etrafında 20 Nisan tarihinde bölgede bulunan dernekler, esnaflar bir şenlikte buluşuyor. Bölgede yaşayan tüm halkların etnik kültürü, müziği, dansını sokağa taşıyan şenlik, bu yıl cumartesi günü saat öğle saatlerinde başladı.
Etkinlik çerçevesinde bölge dernekleri stantlar açarak kendi çalışmalarını, ülkelerinin motiflerini tanıtmayı ihmal etmedi. Stant açan kurumlar arasında Kürdistan Kültür Sanat Akademisi de bulunuyordu. Kürtçe kitapların tanıtıldığı stantta 'Öcalan'a Özgürlük-Kürdistan'a Statü Kampanyası' çerçevesinde imza da toplandı.
Şenlik boyunca çok farklı sesler, farklı müzik grupları sahnede sokakta geçen dinleyicileriyle buluştu. Müziğin yanısıra Hindistan, Afrika ve Kürdistan'a özgü dans ve gösteriler sunuldu.

Her yıl düzenli olarak yapılan şenlik halkların kardeşlik ruhunu müzik, dans ve birlikte aynı ortamda farklı kültürleri paylaşarak bir kez daha göstermiş oldu.


SELMA AKKAYA/PARİS