
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 24 Eylül'de aralarında maskeli özel hareket timlerinin de bulunduğu yüzlerce polis, zırhlı araçlarla ilçe merkezinde yaptıkları ev baskınında 3 kişiyi başına çuval geçirerek, gözaltına almıştı. 3 kişiden ikisi serbest bırakılırken, Ömer Aybar ise "PKK'li olduğu" iddiasıyla halen gözaltında tutuluyor. Aybar'ın ailesi, çocukları hakkında çıkan haberlere tepki gösteriyor. Oğlunun hasta olduğunu belirten anne Besna Aybar, "Ben oğlumun gözaltına alınmasına üzülmüyorum. Ben iftiraya ve zulme karşıyım. Benim oğlum hasta. Yıllardır kardeşinin yanında marangozhanede çalışıyor. Oğlum hastaydı, ona üzülüyorum. Yoksa biz Kürt halkı olarak yıllardır zulüm altında yaşıyoruz" dedi.
Yüksekova merkezinde yapılan ev baskınından sonra gözaltına alınan Ömer Aybar'ın Bulgurlu (Navdiyan) Köyü'ndeki evine de baskın yapıldı. Özel timler ve askerler tarafından yapılan baskına ilişkin anne Aybar, "Evdeki tüm eşyalarımızı kırdılar. Bu kadar maskeli, zırhlı araçlar ve silahlar yetmiyormuş gibi üzerimizde 3 helikopter sürekli geziniyordu. Ben hiç oğlumun derdinde değilim sadece bu zulüm ve adaletsizliktir zoruma giden."
Hasta çocuktan ne istiyorsunuz?
Ömer Aybar'ın ağabeyi Abbas Aybar ise, kardeşinin hasta olduğu ve suçsuz yere gözaltında bulunduğunu belirterek, "Rahatsızlık yüzünden yakalandığı gün ben ona izin verdim. Hasta bir insandan ne istiyorlar?"diye sordu. Köylerinde kardeşinin yakalandığı gün "harp havası" yaşatıldığını aktaran Abbas Aybar, "Onlarca araç, yüzlerce asker ve helikopterler öyle bir baskın gerçekleştirdiler ki, sanki harp çıktı zannettik. O kadar tumturaklı gelen devlet evde ne buldu. Devlet, bir ajan-muhbir yüzünden küçük duruma düştü. Artık bu zulüm yeter"
HAKKARİ