Grup Vardiya ‘Israrla’ yürüyor

Kültür/Sanat Haberleri —

Grup Vardiya

Grup Vardiya

  • Polisin kayıtlarına el koymasına rağmen çalışmalarını sürdüren Vardiya Müzik Grubu, yeni albümü “Israrla” sahne alacak. 

Grup solisti Ozan Horoz, albümün toplumun sesi olduğunu belirtti. 6 şarkıdan oluşan albümü hazırlayan grup, 2 Haziran’da Moda Sahnesi’nde dinleyici karşına çıkmaya hazırlanıyor. 

MA’dan Mehmet Aslan’ın haberine göre Grup Vardiya’nın köklü bir tarihi olduğunun bilgisini paylaşan Horoz, grubun bugüne değin 4 albüm ve tekli albümler de çıkardığını söyledi. Horoz, 1997’de çıkardıkları ilk albümlerinin gözaltında kaybedilenleri ve onlar için sokaklarda olan Cumartesi Annelere de işaret ettiğini belirtti. Horoz, “Politik müzik yapan grupların hikayesi hem tarihten hem de güncel olan meselelerden söz eder. Ezilenleri, işçi sınıfını etkileyen her durum devrimci sanatçıların konusu ve gündemi haline geliyor. Dolasıyla Vardiya’nın da temelde beslendiği yer, bu anlamda böyle bir yer. Örneğin Irak Savaşı döneminde üç parçalık bir albüm yayınlandı ve ‘Savaşı durdur’ parçası oldu” diye belirtti. 

Vardiya’nın HDP’nin seçim müziklerine destek verdiğini, bir Karadeniz bestesi yaptığını dile getiren Horoz, dünyada ve Türkiye’de toplumcu ürünlerin az olmadığını belirtti.

Israrla'da ne var?

En son çıkardıkları “Israrla” albümü hakkında bilgi paylaşan Horoz, albümün 6 şarkıdan oluştuğunu dile getirdi. Her bir parçanın hikayesi olduğunu aktaran Horoz, “Albümde, fabrikada direnen işçilerin kendi ürettikleri marşları alıp işledik. Kendi enstrüman ve sesimizle yorumlamaya çalıştık. Öz savunma direnişlerinde bedeni bir hafta boyunca sokakta bırakılan Taybet Anayı anlattık. Dersim dağlarını anlattık. Cezaevi direnişlerine işaret ettik” diye konuştu.  Cezaevlerinden kendilerine çok fazla beste geldiğini paylaşan Horoz, “Cezaevlerindeki devrimci tutsaklar, o kısıtlı telefon görüşmelerinin 10 dakikasından 7 dakikasını yazdığını besteyi bize fısıldadığı oluyor. Bu albümde de böyle bir şarkımız var.  Şafak Tamer’in ‘Görüş yeri’ şiirden besteledik. Bakırköy Cezaevi’nden telefon görüşü ile bu besteyi bize iletti” diye aktarımda bulundu.   

Kolektif bir ürün

Umuda dair parça da olduğunu dile getiren Horoz, hakikat savunucuları için umudun önemli bir mesele olduğunun altını çizdi. Horoz, “Bir kısmı fabrika bir kısmı dağlar bir kısmı cezaevi bir kısmı zulme uğrayan ezilenlerin hikayesi yer alıyor” dedi. Ellerinde çok fazla ürün olduğunu dile getiren Horoz, “Bu albüm aynı zamanda kolektif bir albüm. En az 50-60 kişinin emeği var” diye belirti.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.