Gulcemin katledildi

Kadın Haberleri —

Gulcemin Necefi

Gulcemin Necefi

  • Rojhilatê Kurdistan’ın Kirmanşah Eyaletinde 3 kız çocuğu annesi Gulcemin Necefi, erkek çocuğu doğurmadığı gerekçesiyle eşi Ali Agha Rezaii tarafından vahşice katledildi.

Rojhilatê Kurdistan’ın Kirmanşah Eyaletine bağlı Dalahu ilçesinin Gahwareh semtinde yaşayan 3 kız çocuğu annesi kadın, erkek çocuk doğurmadığı gerekçesiyle eşi tarafından vahşice katledildi. 

NCRI’nin kadın sitesinin geçen habere göre, 10 Temmuz 2022 tarihinde 46 yaşındaki Gulcemin Necefi eşi tarafından vahşice katledildi. 8 gün sonra duyulan olayda Gulcemin Necefi’nin sürekli eşi tarafından erkek çocuğu olmadığı için azarlandığı, şiddete uğradığı belirtildi. Haberde bu tür durumlarda genelde kadının ‘baba evine’ dönmekten başka çaresi olmadığı kaydedildi.

Vahşete ‘intihar süsü’

Gulcemin'in eşi Ali Agha Rezaii, erkek çocuk doğurmadığı gerekçesiyle kayınpederinin evine gitti. Oradan döndükten sonra aynı gün Gulcemin’i öldürdü. 

Yer kaynakların verdiği bilgiye göre, Ali Agha Rezaii, Gulcemin’in kafasına önce sert bir cisimle vurdu. Sonra bedenini sokağa taşıdı. Ardından Nissan kamyonetinin arka tekerlekleriyle kafatasını ezdi. Daha sonra olaya kaza süsü veren Rezaii, araba sürerken kapının aniden açıldığını ve Gulcemin arabadan düştüğünü ve başının arka tekerlekler altında kaldığını iddia etti. Olaydan sonra Gulcemin’in cenazesi bulunamazken, ailesi ise henüz şikayette bulunmadı.

Erkekler yargılanmıyor

Rojhilatê Kurdistan ve İran’da Mollalar tarafından teşvik edilen kadın katliamlarının baş failleri genelde eş, baba, erkek kardeş ya da ağabey oluyor. 19 Temmuz’da  batı Tahran'da 50 yaşındaki bir kadın eşi tarafından soğuk kalpli bir şekilde bıçakla paramparça edildi. Katil eş, ortadan kayboldu.

Katledilen Neda’nın hikayesi

15 yaşında evlendirilen Neda, 10 yıl sonra eşi tarafından öldürüldü. Amir adında bir adamla zorla evlendirilen Neda’nın 7 yaşında bir oğlu vardı. Neda’nın hayatı ise işkenceyle geçmişti. Eşinden boşanmak istemiş ama ölümle tehdit edilmişti. Hatta ‘babasının evinde’ Amir tarafından bıçaklanmıştı. İkinci hamileliğinde hayati tehlikeden dolayı kardeşinin devreye girmesiyle ameliyat olan Neda bir daha hamile kalamadı. Bu neden dolayı Neda topluluk içerisinde sürekli eşinin alay konusu oldu. Birgün Amir, tüm aileye Neda'nın intihar ettiğini söyledi. Ancak olay yerine gelen dedektifler, Neda'nın dizlerinin üzerinde olduğunu ve boynunda atkı olduğunu gördüler. Adli tabip Neda'nın dizinden birinin kırıldığını ve vücudunda morluklar görüldüğünü söyledi.

Neda’nın ailesi Amir'in gözdağı vermesi üzerine şikayette bulunmadı. Bir avukatın Neda’nın katledilmesini soyadını ve olayın geçtiği bölgeyi vermeden kamuoyuna açıkladı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.