Gülistan Doku'nun ailesi oturma eylemi başlattı

  • Dersim’de, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, çocuklarının bulunması için Adliye önünde oturma eylemi başlattı.

Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetini öğrenmek için Adliye önünde oturma eylemi başlattı.

İki yıldır izine rastlanamayan 21 yaşındaki Doku’nun Amed’de yaşayan ailesi, çocuklarının ortadan kaybolmasının yıldönümü öncesi bugün kente geldi. Baba Halit Doku, anne Bedriye Doku ve abla Aygül Doku, Tunceli Adliyesi önünde başlattıkları oturma eyleminde Gülistan’ın akıbetini sordu. 

Gülistan’ın bulunması için yetkililerin etkin bir soruşturma yürütmemesine tepki gösteren aile fertleri, Adalet Bakanlığı’na seslendi. Doku ailesi, “Gülistan yaşıyorsa getirin, öldürülmüşse kemiklerini verin. Gülistan’ın kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abarakov da yargılansın” dedi. 

Adliye önünde eylem başlatan aile fertlerine Dersim Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de ziyarette bulunup, destek verdi.

5 Ocak 2020’dan bu yana 

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Doku’nun ailesi çocuklarına ulaşamamanın hemen ardından Diyarbakır'dan Dersim’e gelerek polise kayıp başvurusunda bulundu. Ancak sürdürülen arama çalışmalarına rağmen Gülistan'a ulaşılamadı.Günler sonra, Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü'nden geçen bir aracın kamerasına yansıyan ve Gülistan’a ait olduğu ileri sürülen bir görüntü servis edildi. Gülistan'ın intihar etmiş olabileceği şüpheleri üzerine AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından baraj gölünde arama çalışmaları başlatıldı. İstanbul Adalet Komisyonu'na kayıtlı Ulusal Kriminal'in 2020 Temmuz ayında tamamladığı bilirkişi raporuna göre Gülistan'ın atladığı iddia edilen Dinar Köprüsü altındaki suda söz konusu gün ve saatte "yüksekten düşmeye bağlı bir hareketlilik olmadığı" tespit edildi. 

Soruşturma devam ederken Gülistan'ın kaybolduğu tarihte Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Birimi polislerinden biri olan ve Doku dosyasında da görevli Abarakov’un üvey babası Engin Yücer, dosyada yer alan bazı belgeleri basınla paylaştığı için "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak gerekçesiyle" açığa alındı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında kamu davası açıldı. Yücer, daha sonra 2018'de bazı sanal medya paylaşımları öne sürülerek İçişleri Bakanlığı'nca polislikten ihraç edildi. Son olarak "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak" gerekçesiyle hakkında dava açılan şüpheli Engin Yücer 4 duruşma mahkemeye katılmadığı için mahkeme yakalama kararı çıkardı. DERSİM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.