Gültekin’i hasta eden devlettir!

  • Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören hasta tutuklu İsa Gültekin’in oğlu Aziz Gültekin, “Tümör babamın bütün vücuduna yayılmış ve ileri bir seviyeye gelmiş. Tahliye edilmesini işitiyoruz” dedi.

Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 67 yaşındaki kanser hastası İsa Gültekin’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Gültekin, 28 yıldır cezaevinde tutuluyor. Gültekin’in tahliye edilmesine 18 ay kaldı ancak pankreas ve safra kesesinde bulunan tümörün bütün vücuduna yayılmasıyla ağır bir sağlık sorunları yaşıyor. Hayati tehlikesi bulunan Gültekin, uzun süredir Tarsus Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. 

8 aydır tümör ile yaşıyor 

Yaklaşık 8 ay önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gittiği cezaevi revirinde kendisine diyabet teşhisi konulan Gültekin, uzun bir süre diyabet ilaçlarını kullandı. Cezaevinde hastalığı her geçen gün kötüleşen Gültekin, 25 kilo verdi. İdrarında kanama olması ve sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine en son Kasım 2020’de Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan tetkiklerde Gültekin’e Malign Neoplazm (kötü huylu tümör) teşhisi konuldu. Yaklaşık sekiz aydır ağır tümörün etkisinde yaşamını idame ettirmeye çalışan Gültekin, kötü cezaevi koşullarında gerekli tedaviler yapılmadığından hastalığı çok ileri seviyelere ulaştı. 

İsa Gültekin’in yaşadığı ağır sağlık problemleri nedeniyle infazının ertelenmesi ve tahliyesinin istemiyle savcılığa yapılan başvuru ise, Mersin Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen “Hastaneye gidiş geliş yapabilir” raporu verildiği gerekçesiyle reddedildi. 

Tahliye edilmesini istiyoruz

Babasının yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin konuşan Aziz Gültekin (41), babasının hayati tehlikesi olduğunu ve bu salgın sürecinde cezaevi koşullarda tedavisinin yürütülemeyeceğini söyledi. Babasının vücudunda bulunan tümörün bütün vücuduna yayıldığını ve bundan dolayı ameliyat yapılamadığını anlatan Gültekin, “Doktorların başta yanlış teşhisi nedeniyle babam aylarca yanlış tedavi gördü. Tümör bütün vücuduna yayılmış ve ileri bir seviyeye gelmiş. Fakat hala babamı cezaevinde tutuyorlar. Babamızın tahliye edilmesini ya da kalan cezasının ev hapsine çevrilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın ve Adalet Bakanlığı’nın bu duruma sessiz kalmaması gerekiyor. Babam ölmeden bir adım atılsın artık” dedi.  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.