Günay: Bu suçtan vazgeçin

HDP Sözcüsü Ebru Günay

HDP Sözcüsü Ebru Günay

  • HDP Grup Başkanvekilleri, Türk Savunma Bakanı Akar'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. HDP Sözcüsü, iktidarı suç işlemekten vazgeçmeye çağırdı.

Türkiye'nin kimyasal silah saldırılarına tepki gösteren HDP Sözcüsü Ebru Günay, "İktidarı derhal bu suç pratiğinden vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısında Türk devletinin kimyasal silah kullanmasıyla ilgili de konuştu. İktidarın suç karnesi kabardığını belirten Günay, "Saldırılarda kimyasal kullanıldığına ilişkin bilgiler ve açıklamalar bir süredir gündemdeki yerini koruyordu. En son yayınlanan görüntüler, kimyasal saldırıların vahim boyutunu gözler önüne serdi. Kimyasal kullanmak, toplum vicdanında, uluslararası hukuk nezdinde, tarih karşısında da insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İktidarı, derhal bu suç pratiğinden vazgeçmeye çağırıyoruz. Kamuoyu bu vahim suç karşısında sessiz kalmamalı ve ilgili kurumlar, Federe Kürdistan Yönetimi gerekli incelemeleri yapmalı ve bu suça ortak olmamalıdır" dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.