KCK’den bir heyet, Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı ve parlamentodaki partilerin temsilcileriyle görüşme yaptı. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Ferhan Amara, “KCK heyeti olarak Kürdistan bölgesel Parlamentosu Başkanı Yusif Mihemed, PDK, YNK, Goran, Yekgirtûya Îslamî ya Kurdistanê ve Komela Îslamî ya Kurdistanê fraksiyonlarının temsilcileriyle toplandık” dedi. Görüşmelerde, Kobanê’deki durum, Kuzey Kürdistan’daki serhildanlar ile Kürdistan Ulusal Kongresi’ne ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Parlamento Başkanı Mihemed’in Türk devletinin serhildana kalkan halka yönelik saldırıları kınadığı belirtilen açıklamada, ulusal kongrenin de bir an önce gerçekleşmesi için tüm gücüyle çaba sarf edeceğini ifade ettiği kaydedildi.

Muslim Hewlêr’de

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim de Federe Kürdistan Hükümeti yetkilileri ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmek üzere dün Hewlêr’e gitti. Muslim’in Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) ve Rojava Kürdistanı Halk Meclisi (EGRK) yetkilileriyle bugün bir araya gelmeleri bekleniyor. Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin daveti üzerine gerçekleşeceği öğrenilen toplantıda, Kobanê’de devam eden çete saldırılarının ve siyasi partiler arasındaki problemlerin ele alınacağı bildirildi.

HEWLÊR