Günlük kaybı 30’un üstünde

  •  İşgalci Türk devletinin 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina, Avaşîn ve Zap bölgelerini kapsayan işgal saldırısı ve gerillanın direnişi sürüyor.
  •  Türk ordusu, 5 gündür tüm savaş unsurlarını seferber etmesine rağmen beklediği sonucu alamadığı gibi ağır kayıplar veriyor; son iki günde kayıplarının sayısı en az 72’ye ulaştı.

Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur devrimci hamleleriyle Türk ordusunun son işgal saldırısına karşılık veren gerillalar, kesintisiz eylemlerle Türk ordusunun sonuç almasını engelliyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Medya Savunma Alanları’nda devam ettiği işgal saldırıları ve gerillanın devrimci hamleler kapsamındaki eylemleriyle ilgili ayrıntılar paylaşıldı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Gerillalar, 25 Nisan günü saat 08.20’de Avaşîn’in Mamreşo Tepesi’nde konumlanan Türk güçlerine karşı bir sızma eylemi gerçekleştirdi; 2 asker öldürüldü.

*  Zap’ın Şehit Serdar Tepesi’ndeki işgalcilere karşı 26 Nisan günü saat 07.40’ta ve 11.00’de suikast taktiğiyle iki ayrı eylem düzenlendi; 1 asker öldürüldü, 1’i yaralandı.

*  Şehit Serdar Tepesi’ndeki işgalciler aynı gün 14.00 – 15.00 saatleri arasında doçka ve havanlarla vuruldu; ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi. Eylem ardından işgalci Türk ordusu alanı yoğun bir şekilde bombaladı.

*  Zap’ın Şehit Munzur Tepesi’ne konuşlanan işgalciler 26 Nisan günü saat 17.40’ta hedef alındı. 4 kez roketlerle vurulan türk askerlerinden 2’si öldürüldü. Türk güçleri, eylem sonrasında çevresini ağır silahlar ve helikopterle bombaladı.

*  Zap’ın Şehit Serxwebûn alanındaki işgalcilerin bulunduğu 2 mevzi, 26 Nisan günü saat 17.40’ta hedef alındı. Birinci mevzide, 3 asker öldürüldü ve mobesse kamerası imha edildi. İkinci mevzide ise 2 asker öldürüldü.

*  Gerillalar, 27 Nisan günü saat 07.30’da Avaşîn’in Şehit Serdar Tepsi’nde ağaçları keserek yerleşmeye çalışan Türk güçlerini yakın mesafeden vurdu; 2 asker öldürüldü.

*  Aynı gün aynı tepedeki Türk güçleri saat 10.30’da bu kez katuşalarla vuruldu; ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Gerillalar, 24 ve 25 Nisan arasında Metina alanındaki Şehit Serhat ve Şehit Çiya tepelerinde mevzilenmek isteyen Türk güçlerini sabotaj taktiğiyle 4 kez hedef aldı; 6 Türk askeri öldürüldü.

*  Türk ordusunun Kanîmasî’deki karakoluna 26 Nisan günü saat 13.00’te eşzamanlı olarak iki eylem gerçekleştirildi. 1 A4 mevzisi ve içindeki 2 asker hedef alındı; A4 mevzisi ve silahı imha edildi, mevzi içindeki 2 asker öldürüldü. Eşzamanlı olarak 1 asker de suikast taktiğiyle öldürüldü.

*  Metina’nın Derarê alanındaki Şehit Serdar Tepesi’nde konumlanan işgalcilere dönük 26 Nisan günü saat 15.00’te bir eylem gerçekleştirildi. Arazide gizlenen Türk güçleri, önce gerillalar tarafından fark edilerek denetim altına alındı. Daha sonra denetim altına alınan bu güçler hedef alındı; 4 asker öldürüldü, çok sayıda asker ise yaralandı.

*  Metina’nın Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalciler de 26 Nisan günü saat 16.20’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü.

Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesi

*  Gerillalar, 23 Nisan günü saat 13.40’ta Heftanîn’in Şehit Kendal alanındaki Koxê Mele Yehya mıntıkasında konumlanan Türk güçlerine karşı iki eylem düzenledi. İlk eylemde1 A4 silahı mevzisi ile içindeki 4 asker imha edildi. İkinci eylemde ise toplanan bir grup asker hedef alındı; 3 asker öldürüldü.

Böylece HPG BİM’in dün ve önceki günkü açıklamalarına göre  öldürülen asker sayısı 72 oldu.

 BEHDİNAN

 

Yoğun bombardıman sürüyor

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanın kesintisiz olarak devam ediyor. Ayrıntılar şöyle:

Gerçekleştirilen bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

*  Zap’ın Şehit Rüstem alanında bulunan Orê köyü çevresi 26 Nisan günün saat 00. 15’te savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Aynı gün saat 09. 30’da Avaşîn’in Tabura Ereban alanı 1 kez, 16.50’de de Kartal alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

Avaşîn’in Şukê alanı da aynı gün öğlen saatlerinde savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Ertesi gün saat 07.20’de Avaşîn’in Werxelê alanı; saat 07.30’da Zap’ın Şehit Şahin Tepesi savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Medya Savunma Alanları aralıklarla sürekli bir biçimde obüs ve havanlarla da vuruluyor.

 

Avaşîn’de dört şehit

Avaşîn’in Mamreşo alanına bağlı Şehit Dilgeş Tepesi’ne 23 Nisan’da indirme yapmak isteyen Türk helikopterleri, gerillalar Asya, Ekin ve Çiyager tarafından ağır silahlarla vuruldu. Gerillalar, gece boyu çatışarak Türk işgalcilerin buraya yerleşmesini engelledi. Bu çatışma ve bombardımanlarda Asya Kerim (Mine İpekten / Bursa), Ekin Tilora (Vahide Zengin / Colemêrg), Çiyager Cizîrî (Bereket Beytur / Şırnak) ve Dilşêr Agit (Zennun Muhammed Salih / Hesekê) şehadete ulaştı.

HPG BİM, şehitler uçun şunları ifade etti: ”Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etme saldırısına karşı bedenlerini siper ederek büyük bir fedai Apocu militanlık ve kahramanlık örneği sergileyerek karşı koyan yoldaşlarımız, işgalci düşmana ağır darbeler vurmuşlardır. Kürdistan topraklarında işgal amacıyla gerçekleşen her saldırıya ağır bir fatura keserek işgalcilere bedel ödeten kahraman yoldaşlarımız, Kürdistan Özgürlük Devrimi’ne giden yolu daha da aydınlatıp zaferi yakınlaştırarak, yaşamlarında sergiledikleri örnek duruşu savaştaki cesaretleri ve kahramanca pratikleriyle de göstererek isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Yoldaşlarımızın yaşamdaki duruşları, direnişleri, yüksek saldırı ruhları ve sarsılmaz Apocu iradeleri biz geride kalan yoldaşları tarafından her daim örnek alınacak ve intikam gerekçesi yapılacaktır. Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin takipçiliğinde Özgür Önderlik Özgür Kürdistan amacımızı mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.