İstanbul ve Urfa’da PTT şubelerinde bir araya gelen kadınlar, Leyla Güven’e dayanışma kartı gönderdi.

“Leyla ile dayanışıyoruz, Leyla’ya ses ver” çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İstanbul’un 17 ilçesinde bulunan PTT şubelerinden Leyla Güven’e dayanışma kartı gönderdi.

PTT Kadıköy Şubesi önünde bir araya gelen kadınlar adına açıklamayı HDP Parti Meclisi üyesi Ayşe Berktay yaptı. Berktay, “Biz kadınlar olarak sadece yasalarca tanınmış hakların uygulanması için açlık grevine girmek zorunda kalınmasını korkunç bir hadise olarak görüyoruz. Biz yaşamak ve aynı zamanda yaşatmak istiyoruz. Yaşatmak için ses vermenin, sesi duymanın ve taşımanın önemli olduğunu düşünüyoruz. İktidarın yapması gereken yalnızca yasalarını uygulamaktır. Biz bu konuda kamuoyunun duyarlılık göstermesi ve vicdanlı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Açıklamanın ardından postaneye giren kadınlar, Güven’e dayanışma kartı gönderdi.

PTT Şişli Şubesi’nde bir araya gelen kadınlar ise burada kaleme aldıkları kartlarla Güven için hissettiklerini yazdı.

Kadınların dayanışma kartı yolladıkları ilçelerin isimleri şöyle: Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Şişli, Eyüp, Kadıköy, Sultanbeyli, Ümraniye, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Üsküdar ve Esenyurt.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de HDP Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi kadınlar, beyaz tülbent ile geldikleri Ceylanpınar postanesinden mor zarflar içindeki kartları Leyla Güven’e yolladı. HDP Ceylanpınar ilçe binasında bir araya gelen kadınlar, hazırladıkları kartları ilçe postanesine giderek Güven’in adresine postaladı. Daha sonra postane önünde kısa bir açıklama yapan HDP Ceylanpınar Belediye Eşbaşkan Adayı Narin Gezgör, açlık grevindeki tüm eylemcilerin direnişini selamladıklarını söyleyerek, “Gittiğimiz her yerde Leyla arkadaşımızın ve diğer yoldaşlarımızın sesi olacağız” dedi.

 

 İSTANBUL/URFA