Ha erkek ha devlet şiddeti

Kadın Haberleri —

Barış Annesi Nebahat İşçi

Barış Annesi Nebahat İşçi

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla katıldığı yürüyüşte polis şiddetine uğrayan Barış Annesi Nebahat İşçi’nin kolu iki yerden çıktı.

Barış Annesi Nebahat İşçi katıldığı kadına yönelik şiddete karşı protesto yürüyüşünde polisin şiddetine uğradı. Kolu yerinden çıkan Barış annesi İşçi hastanelik oldu. 

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılan yürüyüşe saldıran polisler, 23 kadını darp ederek gözaltına aldı. Darp edilenler arasından yer alan Barış Annesi Nebahat İşçi’nin kolu, aldığı darbe nedeniyle yerinden çıktı.

Direnmeseydim yaşıyor olmazdım

Kaldırıldığı hastanede kolu alçıya alınan Nebahat İşçi, 15 yıl boyunca evli olduğu erkeğin şiddetine maruz kaldığını ve buna karşı alanlarda olduğuna belirterek polis şiddetine tepki gösterdi. İşçi şöyle dedi: “Yıllarca şiddete maruz kaldım. Sabaha kadar anlatsam bitmez. Ama her zaman buna karşı direndim. Direnmeseydim belki şu an yaşıyor olmazdım.” 25 Kasım’da bir kez daha şiddete karşı yürümek istediğini ancak polis şiddetine maruz kaldığını ifade eden İşçi, “Ne bir uyarıda bulundular ne de bir şey. Direk saldırdılar. Ben o gün kadın polisler de şiddet görmesin diye oradaydım. Bugün o polise de şiddet uygulansa kabul etmem ve bunu yapanın karşısında dururum. Ama bunlar herkesi darp etti. Yerde sürükledi. Kadın polisler bize daha fazla saldırdı. O yürüyüş bizim hakkımızdı. Elimi ters döndürdüler. Daha sonra canım acıdı. Bağırmaya başladım ama bırakmadılar. Sonra arkadan sırtıma vurdular” dedi.

Bizim haklı olduğumuzu biliyorlar

Gözlerini açtığında kendisini polis otobüsünde bulunduğunu söyleyen Barış Annesi İşçi devamla şunları belirtti: “Kolumu ve boynumu hissetmiyordum. Bana ‘sizi doktora götüreceğiz’ dediler. Ama bizi hastaneye götürmediler. Onlar suçlu, bizim ise haklı olduğumuzu biliyorlardı. Saatler sonra ifadelerimiz alındı ve bırakıldık. Vücudum halen ağrıyor. Kolum iki yerden çıkmış. Böyle yaparak bizi susturacaklarını sanıyorlar. Ama bizler sonuna kadar erkek zulmüne, şiddetine karşı mücadele edeceğiz.” MA/ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.