Halay disipline, Kürtçe hücreye

Mahmut Olgun

Mahmut Olgun

  • Silivri Cezaevi’nde tutulan Mahmut Olgun’a halay çektiği gerekçesiyle disiplin; yazdığı Kürtçe kitap nedeniyle de 5 günlük hücre cezası verildi.

Silivri’de koğuşları basıp tutsakları hakaretler eşliğinde darp eden gardiyanlar, ”bundan sonra halay çekmeyecekseniz” diyerek tehditler savurdu.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 8 Ekim’de koğuşlara baskın yapılarak, 150 civarında tutsak farklı cezaevi ve koğuşlara sevk edildi. Baskın sonrası cezaevini ziyaret eden avukatlar, tutsakların darp edildiğini ve eşyalarına el konulduğunu aktardı. Koğuşu değiştirilen tutsaklardan biri olan Mahmut Olgun, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıklarını anlattı. 

Bundan sonra halay yok!

Olgun, yazdığı Kürtçe kitap nedeniyle 5 günlük hücre cezasına çarptırıldığını ve halay çektiği için ise hakkında disiplin soruşturması açıldığını aktardı. Olgun, gardiyanların kendilerine, “Bundan sonra halay çekmeyeceksiniz. Göreceksiniz gününüzü” şeklinde tehdit ettiklerini ve kitaplarına el konulduğunu ifade etti. Mektuplarının da alındığını kaydeden Olgun, ”Biri hastaneye gidip geldiğinde bir ay kimseyle görüştürülmüyor. Koronaya karşı bir önlem yok ama bizi kısıtlamak için bahane ediyorlar. Kendileri maskesiz odalarımıza girip çıkıyor. Hasta arkadaşlarımızın tedavileri çeşitli bahanelerle yapılmıyor” dedi. 

Kubar Olgun

Kürt sorunu yoksa bu nedir?

Olgun’un annesi Kubar Olgun, yaşadıkları durumun Kürt sorununun özeti olduğunu söyledi. Olgun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”çözdük” dediğine işaret ederek,  ”Madem Kürt sorunu yok, çocuklarımız neden cezaevlerinde çürüyor? Dilimiz neden yasaklanıyor? Buna karşı bizim de birleşmemiz gerekiyor. Hakkımız olanı istiyoruz. Bütün tutuklularımızın serbest kalmasını istiyorum” diye konuştu.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.