Hamas’ın şartları reddedildi

Dünya Haberleri —

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki sığınma merkezlerine hava saldırısı düzenledi. Foto:AFP

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki sığınma merkezlerine hava saldırısı düzenledi. Foto:AFP

  • Hamas elindeki 136 rehineyi serbest bırakma karşılığında İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini ve bölgenin Hamas’ta kalmasını şart koştu. İsrail Başbakanı Netanyahu, koşulları reddetti. 

Netanyahu, yaptığı açıklamada, "Rehinelerimizin serbest bırakılması karşılığında Hamas, savaşın sona ermesini, güçlerimizin Gazze'den çekilmesini, tüm katil ve tecavüzcülerin serbest bırakılmasını talep ediyor," diyerek bunun "Hamas'ı olduğu gibi bırakmak" anlamına geleceğini kaydetti.

Netanyahu devamla "Hamas canavarlarının teslim olma şartlarını açıkça reddediyorum”dedi.

ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda kasım ayı sonlarında varılan geçici ateşkeste, 240 İsrailli rehinenin yüzden fazlası, İsrail hapishanelerinde tutulan 240 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında serbest bırakılmıştı. Hamas’ın elinde şu an 136 İsrailli rehine bulunuyor.

Esir yakınları protesto etti

Netanyahu’nun Batı Kudüs'teki evinin önünde çadır kuran İsrailli esirlerin yakınları, Hamas ile anlaşma yapılması ve esirlerin sağ olarak evlerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Esirlerin yakınları, esirleri kurtarmak için Netanyahu hükümetinin hiçbir şey yapmadığını belirtiyor.

7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 25 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bölgede iki devletli çözüm önerisine ‘hayır’ diyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.