Harun için ‘gizlilik’ kararı

Harun Elbak / Selim Adıyaman

Harun Elbak / Selim Adıyaman

  • Hezex’te 27 Mart'tan bu yana gözaltında tutulan HPG’li Harun Elbak’ın (Selim Adıyaman) soruşturmasında "gizlilik" kararı alındı. 

 

Şirnex'ın Hezex (İdil) ilçesinde bulunan Zergûza Banê bölgesinde korucu kontralar tarafından şiddet uygulanarak alıkonulduğuna dair görüntüleri ortaya çıkan ve 27 Mart'ta askerlere teslim edildiği belirtilen HPG’li Selim Adıyaman (Harun Elbak), günlerdir gözaltında tutuluyor. Adıyaman'ın 27 Mart'tan bu yana Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Adıyaman, burada kötü muameleye maruz kaldı. Jandarma, Adıyaman için barodan herhangi bir avukat talep etmedi ve sadece aileye bilgi verdi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı ise Adıyaman hakkında yürütülen soruşturmaya dair "gizlilik" kararı aldı. 

Kontralar korumaya alındı 

Adıyaman'ın şiddet uygulanarak alıkonulduğuna dair görüntülerin sosyal medya hesaplarından paylaşılması sonrası, görüntülerde yer alan kişilerin evlerinin bulunduğu bölgeler askerler tarafından korumaya alındı. 

Bu arada görüntüleri çektiği iddiasıyla gözaltına alınan A.G., avukatların devreye girmesi üzerine ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında "soruşturmanın gizliliğinin ihlali" iddiasıyla işlem yapılan A.G., verdiği ifadede hayvanlarını otlatmak için çıktığı sırada tesadüfen olay yerinde olduğunu ve görüntüleri kendisinin çekmediğini belirtti.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.