Hasta tutsak oğlunu 5 yıldır göremiyor

Hatice Yusufoğlu

Hatice Yusufoğlu

  • Sağlık durumu her geçen gün kötüye giden hasta tutsak Rıdvan Yusufoğlu’nu 5 yıldır göremeyen annesi Hatice Yusufoğlu, “Oğlumun bir an önce bırakılmasını istiyorum” dedi. 

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutsak Rıdvan Yusufoğlu’nun durumu, cezaevi koşullarından kaynaklı gün geçtikçe ağırlaşıyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinden olan Yusufoğlu, yargının adaletsizliğiyle çocuk yaşlarda tanıştı. İlk gözaltısını Nisan 1992'de henüz 16 yaşındayken yaşayan Yusufoğlu, iki yıl sonra (1994) tekrar gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkeme tarafından “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 

Cezaevine 18 yaşında giren, 28 yıldır birçok cezaevinde tutulan Yusufoğlu, şu an 46 yaşında. 17 yıl önce Ülseratif Kolit (Kalın bağırsağın iç yüzeyini döşeyen tabakanın ‘kolon mukozası’ iltihabidir. Mukozada iltihap ve kanayan yaralara ‘ülser’ yol açar) tanısı konulan Yusufoğlu’nun varis, bel fıtığı, mide rahatsızlığı ile uyku apnesi (uyku esnasında solunumun durması ve boğulma) gibi hastalıkları bulunuyor. Yusufoğlu’nun, tedavisi için gerekli olan Salofalk ilacı “sadece büyükşehirlerde olduğu” gerekçesiyle verilmiyor. Ağrı’da tedavi olabileceği Gastroenteroloji bölümü olmaması nedeniyle Amed veya Van’a sevk edilmesi için yapılan başvurulara ise hiçbir yanıt verilmiyor. 

MA'dan Zeynep Durgut'a konuşan anne Hatice Yusufoğlu, tedavisi engellendiği için durumu her geçen gün daha da kötüye giden oğlunun 16 Kasım 2021 tarihinde koronaya yakalandıktan sonra daha da ağırlaştığını söyledi. Oğlunu 5 yıldır göremediğini aktaran anne Yusufoğlu, “Her insan kimliğiyle, diliyle yaşamalıdır. Biz hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Tedavi olabileceği ve görüşüne gidebileceğimiz bir yere sevk edilmesini istiyoruz. 5 dakika da olsa oğlumu görseydim içim rahatlardı" dedi.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.