HDP Kongresi 27 Ağustos’ta

.

.

  • Bir süredir yeniden yapılanma sürecini yürüten HDP dün Parti Meclisi’ni topladı. PM toplantısında olağanüstü kongrenin 27 Ağustos’ta yapılması kararı çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM), Eşbaşkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında partinin Ankara’daki genel merkezinde olağanüstü kongre gündemiyle toplandı. Toplantı açılışında gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar,  Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi, sadece kriz kelimesi ile geçiştirmenin doğru olamayacağını, ekonominin büyük bir buhran içerisinde olduğunu kaydetti. Sancar, bir yandan Cudi’de ormanların yok edildiğini, diğer yandan Akbelen’de orman kıyımının yaşandığını ve Dikmece köyünde “acele kamulaştırma” ile doğa varlıklarının, zeytinliklerin talan edildiğini söyledi. Cumartesi Anneleri'ne yönelik polis şiddetine de değinen Sancar, "Halkın temsilcilerine bile toplanma imkanı tanımayan açık bir hukuksuzluk bir despotik yönetim söz konudur" dedi.

Kongrelere gidilecek

Toplantının ana gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sancar,  “Seçimlerden sonra halkımıza söz verdiğimiz gibi değerlendirme, muhasebe, eleştiri-özeleştiri sürecini elimizden gelen en yaygın biçimiyle yürütmeye çalıştık. Bu süreç devam etmektedir. Bunun sonunda konferanslar, kongreler toplanacaktır. Hem HDP’nin hem de Yeşil Sol Parti’nin kongreleri de gündemimizdedir” diye konuştu.

Yeni kararlar alınacak

Ana gündemlerinin HDP’nin olağanüstü kongre kararı alması olacağını belirten Sancar sözlerini şöyle tamamladı: "Geleceğin umut ve özgürlük üzerine kurulması için, bizi bekleyen bütün ezilenler, Kürt halkının özgürlük mücadelesi, doğa savunucularının, ekoloji çevrelerinin, doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi, kadınların, eşitlik, özgürlük ve hak mücadelesi, gençlerin aydınlık bir gelecekte yaşama mücadelesi, bütün bunlar bizleri davet ediyor. Emekçiler bizleri davet ediyor. Mücadele bizleri davet ediyor. Çaresizlik ve teslimiyeti boşa çıkaracak öncülere bir davettir. Biz bu daveti kabul ediyoruz. Bu davet başımız gözümüz üstünedir. Bu davetin gereklerini yerine getirecek kararları buradan alacağımızı halkımıza duyurmak istiyorum. Bu PM, bu davetin gereklerini yerine getirecek kararları enine boyuna tartışmaların sonucunda alacaktır. Her alanda mücadele daveti büyüyor. Bu davetin yöneldiği adreste bizleriz. Bizler bu davetin hakkını yerine getirmekle sorumluyuz.”

Yetkiler Yeşil Sol’a devredilecek

Toplantıda, partinin 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nin 27 Ağustos 2023 tarihinde Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz hafta Yeşil Sol Parti ile HDP’nin Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapılmıştı. Toplantıda, HDP’nin  olağanüstü kongreye gitmesi, kongrede HDP varlığının korunması ve yetkilerini Yeşil Sol Parti’ye devretmesi kararlaştırılmıştı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.