HDP'li Öcalan: Tecridi kabullenmeyeceğiz

Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti

Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti

  • HDP Milletvekili Ömer Öcalan, “Ayrıcalık istemiyoruz, aile olarak yasal haklarımızı kullanmak istiyoruz. İmralı’nın kapılarını açın. Tecrit sistemini kabul etmeyeceğiz” dedi.

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, “Ayrıcalık istemiyoruz, aile olarak yasal haklarımızı kullanmak istiyoruz. İmralı’nın kapılarını açın. Tecrit sistemini kabul etmeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle başlattıkları Adalet Nöbeti, 21. gününde devam ediyor. Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Ömer Öcalan, Zeynel Özen, Züleyha Gülüm, Kemal Peköz ve Rıdvan Turan, dün “İmralı’da hukuk uygulansın”, “Tecrit insanlık suçudur” dövizleri taşıyan Meclis önünde açıklama yaptı.

HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı Adası’nda 24 yıldır Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulandığını belirterek, iktidar yetkililerinin “Hukuk devleti” açıklamalarına tepki gösterdi. Abdullah Öcalan’ın ailesi olarak kendisinden 21 aydır haber alamadıklarını ifade eden Öcalan, “Son olarak 25 Mart 2021’de Urfa Adliyesi’nde kısa bir telefon görüşmesi sağlandı. Yüz yüze görüşme de üç yıldır yapılmadı. Hukuk varsa, yasa varsa, kanun varsa, bu devlet hukuk devleti ise, kanunlar Sayın Öcalan için neden uygulanmıyor. Faşist iktidar, 2015’ten bugüne bütün kanunları, Kürtlere, Sayın Öcalan’a, demokratik siyaset için ortadan kaldırılmış bir durumda” dedi.

Her alanda çıkmaz var

İmralı’da tecrit sisteminin ağırlaştırılmasıyla her alanda krizlerin derinleştiğini dile getiren Öcalan, şöyle devam etti: “Yaşamın bütün alanları, ekonomide, siyasette, her alanda bir çıkmaz yaşanıyor. Savaş ve insan hakları ihlalleriyle ayakta kalmaya çalışıyor. AKP-MHP’nin tek planı, tek vaadi budur. Tecrit her alanda, herkese uygulanıyor. Bizler de şimdi tecrit altındayız. Abluka altındayız, dört bir yanımız sarılmış ve Türkiye Meclisi. Bu kanunlar bu binadan çıkıyor. En büyük kanunsuzluk burada başlıyor, zulüm burada başlıyor.”

Adaletsizliğin bakanlığıdır

Adalet Bakanlığı ve bakanın adaletle ilgisi olmadığını, adaletsizliğin bakanlığı olduğunu belirten Öcalan, şunları ekledi: “Her tutuklunun aile ve avukat görüş hakkı var. Bu yasal bir haktır. Biz AKP-MHP’den ayrıcalık, özel bir uygulama da istemiyoruz. Kanunların uygulanması için hukuka davet ediyoruz. Anayasa’da bu var ise Sayın Öcalan, Veysi Aktaş, Ömer Hayri Konar ve Hamili Yıldırım için de uygulanmalıdır. Tecrit sistemini kabul etmeyeceğiz. İmralı’nın kapılarını açın, aile olarak yasal haklarımızı kullanmak istiyoruz. Bu aynı zamanda hem siyasi hem hukuki bir sorundur. Avukatların görüştürülmesi sağlanmalıdır. ”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.